Vágólapra másolva!

Szétszedik a nagyok a PL meglepetéscsapatát

Újabb két alapember hagyta el a Premier League előző idényében 8. helyen végzett Southamptont: Dejan Lovren a Liverpoolhoz, Calum Chambers az Arsenalhoz igazolt.

A 25 éves Lovren az előző szezonban 31 bajnokin lépett pályára, és szerepelt a horvát válogatottal a brazíliai vébén is. Lovrent 2010-ben 8 millió euróért vette meg a Lyon a Dinamo Zagrebtől, majd tavaly tízmillió eurót fizetett érte a Southampton, amely most ennek a dupláját keresi rajta, mert a Liverpool 30 millió eurót fizet érte.

Chambers még csak 19 éves, de így is huszonkét alkalommal kapott lehetőséget az előző szezonban, érte 12 millió eurót fizetett az Arsenal, de ez az összeg a későbbiekben aká 20 millióra is rúghat. Lovren és Chambers előtt is voltak távozói a Southamptonnak, Adam Lallanát és Rickie Lambertöt a Liverpool vette meg összesen 36,5 millió euróért, Luke Shaw-ért pedig a Manchester United tett le 37,5 millió eurót.

A klub így összesen 116 millió eurós bevételre tett szert az öt játékos eladásából, de ebből a szerb Dusan Tadicra és az olasz Graziano Pellére 23 milliót elköltött. A távozók fényében további igazolások várhatók, de így sem irigyeljük az új edzőt, Ronald Koemant, akinek nagyon nehéz feladata lesz, hogy összerakjon egy olyan csapatot, amelynek nem okoz gondot a bennmaradás kiharcolása.