Vágólapra másolva!
Szégyenletes események történtek az 1983 óta hagyományosan megrendezésre kerülő észak-írországi Milk Cup elnevezésű U20-as labdarúgótornán. A házigazda Mexikóval csapott össze - szó szerint -, a játékvezető végül négy játékost is kiállított.

A botrány az 57. percben, 1-0-s mexikói vezetésnél kezdődött, amikor egy szöglet előtti lökdösődés óriási bunyóba torkollott, az egyik közép-amerikai játékos agya annyira elborult, hogy még földön fekvő ellenfelébe is belerúgott.

A verekedésbe a két kispad is bekapcsolódott, végül a pályára berohanó biztonságiaknak kellett rendet tenni. A játékvezető a mexikói kapus Raul Gudino mellett kiállította a védő Carlos Arreolát, illetve az északír Robbie McDaidet is.

A hazaiak kihasználták az emberelőnyt, Mikhail Kennedy és Sean Mullan góljaival fordítani tudtak. A 89. percben Kevin Gutierrez is piros lapot kapott utánrúgás miatt, és amikor a bíró látta, hogy újabb verekedés kezdődik, inkább lefújta az összecsapást.

„Nem volt szép, ami történt, ide a világ minden tájáról jöttek fiatalok játszani, és futballmérkőzést nézni. Mexikó tavaly ugyanígy viselkedett, óvatosan fogalmazva, de kimondom, remélem, a csapat soha többet nem jön a tornára” - nyilatkozta Stephen Craigan, az északír U20-as válogatott szövetségi edzője.