Vágólapra másolva!
A Bolgár Labdarúgó-szövetség fogadási csalás alapos gyanúja miatt felfüggesztett egy bolgár első osztályú játékost, aki a Magyarországon rendezett U19-es Európa-bajnokság meccseit próbálta manipulálni. 

A bolgár szövetség (BFU) nem hozta nyilvánosságra a húszéves játékos nevét, csak annyit árultak el róla, hogy a bolgár első osztályban futballozik. A játékost letartóztatták, az ügyben pedig nyomozás indult, amely során kihallgatják az U19-es válogatott tagjait is.

Az Inside World Football.com információi szerint az ügyben érintett lehet a Lokomotiv Sofia korábbi kapusa, Daniel Ghiaurov és Steven Petkov, a Ludogorets játékosa is. Ők egyébként nem vettek részt a magyarországi tornán.

A letartóztatás előtt két héttel Mario Kosturkov, a BFU illetékes már jelezte a rendőrségnek, hogy az U19-es Eb mérkőzéseit megpróbálják majd manipulálni. A bolgár szövetség szerint az események hatással voltak a válogatott szereplésére is, ugyanis Bulgária mindhárom csoportmeccsét elveszítette: a németektől 3-0-ra, Szerbiától és Ukrajnától 1-0-ra kaptak ki.

"Büszke vagyok a játékosaimra, akik elmondták, megpróbálták megvesztegetni őket, hogy Bulgária szenvedjen súlyos vereségeket a tornán. Ennek ellenére ez az egész sajnos kihatott a teljesítményünkre" - mondta el az eset kapcsán Alexander Dimitrov, az U19-es válogatott szövetségi kapitánya.

A vizsgálat folytatódik, a Bolgár Labdarúgó-szövetség közleményben köszönte meg minden játékosnak és klubnak az ügyben nyújtott segítségét.