Antonio Conte olasz kapitány lesz

Juventus, Antonio Conte a Juventus edzője
Juventus' coach Antonio Conte gestures during the UEFA Europa League semifinal first leg football match SL Benfica vs Juventus at the Luz stadium in Lisbon on April 24, 2014. Benfica won 2-1. AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG
Vágólapra másolva!
Ahogy azt olasz sajtó napok óta biztosra vette, csütörtökön kiderült, hogy Antonio Conte lett az olasz válogatott szövetségi kapitánya. A hírek szerint a Juventustól nyáron távozott szakember már a hét elején mindenben megegyezett a szövetséggel, kétéves szerződést írt alá, azaz a 2016-os Európa-bajnokságig vezeti majd az olasz csapatot. 

Azt már korábban lehetett tudni, hogy a szövetség elnöki posztjának legfőbb várományosa, Carlo Tavecchio megválasztása esetén Contét kéri majd fel szövetségi kapitánynak, de a Juventusszal három bajnoki címet szerző szakember néhány hete kijelentette, nem akarja négy évre elkötelezni magát sehova, és mivel edzőként még fiatalnak számít, inkább klubot vezetne.

Tavecchiót végül megválasztották, az új elnök első dolga volt, hogy megtalálja a közös nevezőt Contéval. Kiderült, Contének nem kell négy évet aláírnia, és a következő vébéig a csapat élén maradnia, csak a 2016-os Európa-bajnokságig kell leszerződnie, cserébe a világ egyik legjobban fizetett szövetségi kapitánya lesz.

Conte öltönyt vált Forrás: AFP/Francisco Leong

Conte a Juventusnál 3,5 millió eurót keresett évente, a hírek szerint a szövetség által kínált 2 millióhoz egy részt hozzátesz a Puma, a fennmaradó összeg pedig a különböző bónuszokból jöhet össze, így Conte ugyanannyit fog keresni, mint klubedzőként. Ezzel második lesz a szövetségi kapitányok ranglistáján, az első helyen egy másik olasz, Fabio Capello áll, aki 4 milliót vesz fel az orosz szövetségtől.

Conte azt a Cesare Prandellit váltja, aki a világbajnokság kudarca után mondott le a szövetség elnökével, Giancarlo Abetével együtt.