Vágólapra másolva!
Augusztus 9-én úgy kezdődött meg a szerb labdarúgó-bajnokság, hogy a tizenhat csapat közül tizenkettő csak ideiglenes engedéllyel vehet részt a küzdelemben. A Szerb Labdarúgó Szövetség augusztus 31-ig adott haladékot a kluboknak, hogy rendezzék a hiányosságokat.

A Hlsz.hu beszámolója szerint a szerb labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő tizenhat csapat közül tizenkettőnél jelentős összegekkel tartoznak a játékosoknak és az edzőknek. A szövetség augusztus 31-ig adott haladékot, ha a határidő leteltével sem rendeződnek a problémák, komoly szankciókra (pontlevonás, akár kizárás) lehet számítani.

Négy klub, a Crvena zvezda, a Vojvodina, az OFK Belgrade és az FK Rad már kapott büntetést, az említettek nem igazolhatnak új játékost, amíg tartozásaik vannak. Ugyancsak négy csapat akad, amely rendelkezik licenccel: a Partizan, a Cukaricki, a Napredak és a Vozdovac.

A nemzetközi kupaporondról kizárt Crvena zvezda csökkentette adósságát, eladta a legdrágább játékosait, de tartozása még mindig ötmillió euróra rúg. A többi tizenegy klub mindegyike legalább ötezer euróval tartozik, összesen pedig hétmilliósra becsülik a ki nem fizetett járandóságokat – adott tájékoztatást a játékosszervezet elnöke, Mirko Poledica. "Ebben a bajnoki évben lett bevezetve a klublicenc intézménye. Most még korai volna megmondani, hogy jól működik-e, ezt csak később tudjuk értékelni. Arra számítunk, hogy a hónap végéig a klubok rendezik a tartozásaikat" - tette hozzá.