Vágólapra másolva!
Második bajnokiját is megnyerte a Chelsea a Premier Legaue-ben, miután második félidei gólokkal 2-0-ra verte a Leicestert. Szintén hibátlan a Swansea, amely a Burnleyt gyűrte le.

Meglepetésre a Stamford Bridge-en az első félidőben sokkal meggyőzőbb volt a Championshipet megnyerő Leicester, és a második félidő elején is az újoncnak volt helyzete, de Nugent ziccerénél Courtouis nagyot védett.

A Chelsea végül a 62. percben szerezte meg a vezetést, Ivanovic beadását Diego Costa vette mellre, majd az ötösről belőtte. A nyáron 32 millió fontért igazolt spanyol csatárnak ez volt a második bajnokiján a második gólja, a Chelsea-ben utoljára Deco kezdett ilyen jól, még a 2008/2009-es idényben.

És még egy sokatmondó adat: Costának két meccs és két lövés kellett az első két gólhoz, Fernando Torresnek anno tizenkilenc meccs. Negyedórával Costa gólja után Hazard is betalált, bár ebben a gólban némileg a mellényúló Kasper Schmeichel is ludas volt.


Tartja a lépést a Chelsea-vel az első fordulóban a Manchester United otthonában nyerő Swansea, amely a második körben az újonc Burnley ellen győzött. A meccs a 23. percben dőlt el, amikor Dyer végignyargalt a Burnley térfelén, és a lövésébe Heaton csak beleérni tudott.

A szombat délutáni meccsek elég gólszegények voltak, Southamptonban és Birminghamben nem is született gól, ehhez képest valóságos fesztivál volt a Crystal Palace-West Ham meccsen, amelyet a vendégek nyertek 3-1-re.

A West Ham gyorsan eldöntötte a meccset, a 34. percben az argentin Zárate, három perccel később Downing volt eredményes, a Palace pedig csak a második félidő elején reménykedhetett egy rövid ideig, amikor Samak szépített.

Zárate kapáslövése nagyon látványos volt:


Premier League, 2. forduló:
Chelsea - Leicester 2-0 (0-0)
gól:
Diego Costa (62.), Hazard (77.)

Crystal Palace - West Ham 1-3 (0-2)
gól: Samak (47.), illetve Zárate (34.), Downing (37.), C. Cole (62.)

Southampton - WBA 0-0

Swansea City - Burnley 1-0 (1-0)
gól: Dyer (23.)

Aston Villa - Newcastle United 0-0