A City a Unitednél is nagyobbat égett

manchester city southampton
Stoke City players celebrate after Senegalese forward Mame Biram Diouf scored the opening goal during the English Premier League football match between Manchester City and Stoke City at the Etihad Stadium in Manchester, north-west England on August 30, 2014. Stoke City won the match 1-0. AFP PHOTO / CARL COURT RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications
Vágólapra másolva!
A címvédő Manchester City óriási meglepetésre hazai környezetben 1-0-s vereséget szenvedett a Stoke City együttesétől az angol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának szombati játéknapján. A továbbra is 100 százalékos Swansea vezeti a PL-t

Premier League, 3. forduló:
Manchester City-Stoke City 0-1 (0-0) G: Diouf 58.
Newcastle United-Crystal Palace 3-3 (1-1) G: Janmaat 37., Aarons 73., Williamson 88. ill. Gayle 1., Puncheon 48., Zaha 95.
Queens Park Rangers-Sunderland 1-0 (1-0) G.: Austin 47.
Swansea City-West Bromwich Albion 3-0 (2-0) G.: Dyer 2., 71., Routledge 24.
West Ham United-Southampton 1-3 (1-1) G.: Noble 27. ill. Schneiderlin 45., 68., Pellé 83.
Burnley-Manchester United 0-0

A korábban az Etihad stadionban még gólt sem szerző Stoke City óriási meglepetésre 1-0-ra legyőzte a ManCity-t. A vendégcsapat legutóbb 1980 szeptemberében nyert az élvonalban a Manchester City vendégeként. Nem a manchesteri csapatokról szólt a forduló.

A rengeteget támadó, a labdabirtoklást masszívan domináló Citynek a kapu előtt semmi nem jött össze, és Begovich kapus is bemutatott néhány bravúrt a Stoke kapujában. A mérkőzést eldöntő gólt Diouf szerezte, miután egy City-szöglet utáni felszabadítással végigcsörtetett az egész pályán, lerázott magáról mindenkit, és a tanácstalan Joe Hart lába között a kapu közepébe lőtt.

A Premier League-et hibátlan mutatóval vezető Swansea szűk félóra alatt lerendezte a West Bromwich Albiont, Dyer és Routledge góljait előbbi azért megfejelte még eggyel a második félidőben. A walesiek két év után nyertek újra zsinórban három meccset a PL-ben.

Otthon kapott ki a City Forrás: AFP/Carl Court

A Crystal Palace kétszer is vezetett Newcastle-ben, de aztán a 96. percben Zaha gólja kellett a pontszerzéséhez, miután a hazaiak a 88. percben megszerezték a vezetést. A West Ham hiába szerezte meg a vezetést Noble révén a 27. percben, a Southampton még az első félidőben kiegyenlített, a másodikban pedig meg is fordította a mérkőzést többek közt a duplázó Schneiderlin remeklésével. A QPR 1-0-ra legyőzte a Sunderlandet.