Kikapott Spanyolországtól az U21-es válogatott

utánpótlás válogatottak
Budapest, 2013. november 14. Radó András (7) és Klodian Gjino (10) a labdarúgó U21-es Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarország - Albánia mérkőzésen Budapesten, a Bozsik József Stadionban 2013. november 14-én. A találkozót az albán válogatott 2-0-ra megnyerte. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A U21-es magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 1-0-ra kikapott a spanyoloktól Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A felcsúti meccsen a magyar csapat jobbára védekezett, igaz, azt nem rosszul, és bő egy órán át kihúzta kapott gól nélkül. Az Eb-re való kijutástól már korábban elbúcsúztunk.

Magyarország–Spanyolország 0–1 (0-0)
Felcsút. Vezette: Grinfeeld (izraeli)
Magyarország: Jova – Szolnoki, Tamás M., Kelemen D., Farkas N. (Vass, a szünetben) – Windecker (Baráth, 76.), Poór, Vécsei – Bacsa (Márkvárt, 69.), Ugrai, Bese. Megbízott szövetségi edző: Dajka László
Spanyolország: F. Pacheco – Sergi Gómez, Muniesa, Bernat, Javi Manquillo – Sergi Roberto (Rubén Pardo, 86.), Saúl, Denis – El Haddadi (Ayoze, 78.), Deulofeu, Muniain (Pablo Sarabia, 65.). Szövetségi kapitány: Albert Celades
Gól: Saúl (66.)

A felcsúti találkozó első félidejében a vendégek elhibáztak egy büntetőt, majd Saúl Niguez a 66. percben megszerezte a győztes gólt, így a spanyolok továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezetik a csoportot.

Róth Antal távozása után az ideiglenesen Dajka László által irányított magyarok hetedik meccsükön ötödször kaptak ki két győzelem mellett, így továbbra is harmadik helyen állnak az ötösben a spanyolok és az osztrákok mögött, a bosnyákokat és az albánokat jobb gólkülönbséggel megelőzve. A sorozat utolsó magyar meccsét hétfőn Szarajevóban rendezik.

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar csapat nem jut ki a jövő évi kontinensviadalra, ezáltal pedig a 2016-os riói olimpiáról is lemarad.

Radó az albánok elleni meccsen Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Erre számítottunk, az elején minden úgy alakult, ahogy azt a spanyolok tervezték, ők birtokolták a labdát. Nyilván ők más klubokban játszanak, mint mi, de így is helytálltunk. Megmondom őszintén, nem beszélgettünk az ellenfélről az öltözőben, én a csapat háromnegyedét nem is ismertem. Le a kalappal mindenki előtt, odatették magukat a srácok" – mondta a Sport1-nek a Fradi kapusa, Jova Levente.

"Tették becsülettel a dolgukat a srácok, de ma is benne maradt a játékosokban húsz-harminc százalék" – mondta a megbízott szövetségi edzőj, Dajka László.