Vágólapra másolva!
A hétvégén több európai pályán is kiálltak a szurkolók a Besiktas ultrái mellett, akik közül harmincöten életfogytiglani börtünbüntetést kaphatnak.

A Carsi nevű szurkolói csoport tagjai részt vettek a török kormány elleni tüntetésekben, amiért bíróság elé kerültek, és azzal vádolják őket, hogy puccsot akartak elkövetni. A tárgyalás december közepén kezdődik, és legsúlyosabb büntetés esetén életfogytiglant kaphatnak a drukkerek.

A Carsi közleményben reagált a vádakra, amiben azt írta, szó sincs arról, hogy egy fegyveres szervezet lenne, ellenben mindig érzékeny volt a társadalmi problémákra, és segített a bajba jutottakon, legyen szó akár földrengésről vagy bányaszerencsétlenségről, valamint szót emelt a gyerekmunka ellen.

Európa-szerte több szurkolótábor is kiállt a Carsi tagjai mellett, a dortmundiak például egy molinóval üzentek, amelyen az állt: "Carsi ultrák, harcoljatok a céljaitokért, sose adjátok fel! Szabadságot az ultráknak Törökországban is".


A Bayern és a St. Pauli mellett a görög Aszterasz Tripolisz és a Panioniosz szurkoló is szolidaritásukról biztosították török társaikat.