Vágólapra másolva!
A Juventus elleni rangadó előtt Silvio Berlusconi igyekezett feltüzelni a Milan játékosait, és az elnök úgy látja, két-három éven belül a csapat visszatérhet a legnagyobb klubok közé.

A Milan 2011-ben még bajnok volt, majd egy ezüst- és egy bronzérem után az előző szezonban csak a nyolcadik helyen végzett, így 14 év után először fordult vele elő, hogy nem indulhatott a nemzetközi kupákban.

A tavalyi szezont még az utolsó bajnoki címet jegyző Massimiliano Allegrivel kezdte meg a Milan, de őt az újonc Sassuolo elleni 4-3-as vereség után kirúgta a vezetés, majd a nyáron ugyanígy tett a klub korábbi ikonjával, az Allegrit váltó Clarence Seedorffal is, aki most perre készül a Milan ellen. Seedorfot egy másik Milan-legenda, Filippo Inzaghi követte, akinek a vezetésével a csapat 2006 után kezdte újra két győzelemmel a bajnokságot, ami úgy tűnik, nagyon belelkesítette Silvio Berlusconi elnököt.

"2003 és 2007 között mindent megnyertünk, amit egy klub megnyerhet, és még mindig mi vagyunk az a klub, amelyik a legtöbb nemzetközi trófeát nyerte. Ha megerősödik a csapat, akkor két-három éven belül visszatérhetünk oda, ahol korábban voltunk - a nagyágyúk közé mind Olaszországban, mind Európában" - nyilatkozta az optimista Berlusconi, aki a Juventus elleni meccs előtt is igyekezett feltüzelni a csapatot. "Elmondtam a játékosoknak, hogy ez a meccs egyszerűen fontos, hanem életbevágó, mert ha győzünk a Juventus ellen, akkor az elmúlt két csalódásait sikerül feledtetni, és a szurkolók ismét szerelembe esnek".

A szombati meccset pikánssá teszi, hogy Allegri ezúttal a Juventus edzőjeként tér vissza a San Siróba. A Juve még nem kapott gólt az idényben, de nem lesz könnyű dolga a Milan ellen, amely a Laziónak három, a Parmának öt gólt rúgott, pedig egyik meccsen sem volt a csapatban igazi csatár. A hazaiaktól Diego López, Bonera, Montolivo és Saponara hiányzik majd, a Juve Barzaglira és Pirlóra nem számíthat, Vidal azonban visszatér, bár lehet, hogy csak a kispadon kezd majd.

A meccsre az összes jegy elkelt, azaz 78 681 néző látja majd a történéseket élőben. A mostani lesz a 158. bajnoki összecsapás a két csapat között, az örömérleg a Juventus felé billen, a torinóiak 56-48-ra vezetnek. A 20.45-kor kezdődő mérkőzést a Digisport 1 élőben közvetíti.