Bundázott a madridi sztárfocista

gabi
Atletico Madrid's midfielder Gabi (L) vies with Celta Vigo's defender Carles Planas during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid vs Celta de Vigo at the Vicente Calderon stadium in Madrid on September 20, 2014. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid középpályása, Gabi beismerte, hogy részese volt egy bundameccsnek még a Real Zaragoza játékosaként.

A Spanyol Korrupcióellenes Ügyészség több meccset, így a 2011 májusában, a spanyol bajnokság utolsó fordulójában lejátszott Levante-Real Zaragoza találkozót is vizsgálja. Gabi akkor a Zaragoza focistája volt, most pedig így vallott az ügyészségen: "Megtettem, amit a klub kért tőlem."

A sztori egyelőre kicsit homályos, hiszen a Zaragozának nyernie kellett, hogy bennmaradjon az első osztályban, és Gabi duplájával győzött is 2-1-re. Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy a Zaragoza megvette a meccset, Gabi pedig tudott róla.

Gabi komoly eltiltásra számíthat Forrás: AFP/Gerard Julien

A klub persze közleményben jelezte, hogy nincs tudomása arról, hogy bundameccs lett volna a sorsdöntő összecsapás, és mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

Gabi nem játszott szerdán a Juventus ellen 1-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen, hivatalosan bokasérülés miatt hagyta ki a találkozót, de elképzelhető, hogy eltiltás maitt több évig nem láthatjuk ismét a pályán.