Vágólapra másolva!
Az elsöprő első negyedórát produkáló Valencia 3-1-re legyőzte a büntetőt is rontó Atlético Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának rangadóján. A Barcelona 2-0-ra győzött a Rayo otthonában, és új klub-, valamint ligarekordot állított fel azzal, hogy az első hét bajnokin nem kapott gólt.

A forduló előtt második, a szezont váratlanul jól kezdő Valencia fogadta a címvédő, harmadik helyen álló Atléticót a 7. kör rangadóján, és a hazaiak elképesztő első negyedórát produkáltak. A hatodik percben Barragan felívelése után Moya és Miranda kommunikációs bakija öngólt eredményezett, a kapus talán nem szólt a védőnek, aki fejjel menteni akart, de kapusát megelőzve a bal alsóba fejelt.


Még ideje sem volt rendezni a sorokat az Atléticónak, amikor jött a második csapás, a Benficától kölcsönben lévő André Gomes gyönyörű egyéni alakítás után éles szögből lőtt a hálóba.


És a Valencia-cunaminak még nem volt vége, a 13. percben egy szöglet után a berobbanó Otamendi fejelte közelről a harmadikat.

A három gól jó jel volt a Valenciának, mivel az idény korábbi három hazai bajnokiját is úgy nyerte meg, hogy három gólt rámolt be. Mandzukic a 29. percben közelebb hozta az Atléticót, a Bayerntől érkezett horvát csatár a Tiago lövése utáni kipattanót fejelte be.


Még a szünet előtt egyre csökkenthette volna hátrányát az Atlético, de a Griezmann által kiharcolt büntetőt Siqueira olyan gyengén lőtte, hogy Diego Alvesről ki sem pattant a labda. Az Atlético azt ezt megelőző 12 idegenbeli bajnokin egyszer sem szerzett kettőnél több gólt, de most még a kettő sem jött össze, mert a második félidőben kreativitás nélkül daráltak Diego Simeone játékosai.

A Valencia ezzel a győzelemmel átvette a vezetést, de a Barcelona visszaelőzte, mert 2-0-ra verte a Rayo Vallecanót.

A Barca azzal a tudattal indult neki a Rayo elleni meccsnek, hogy még egyetlen csapat sem kezdte úgy a spanyol bajnokságot, hogy az első hét fordulóban nem kapott gólt. Nem sokon múlt, hogy a meccs elején megszakadjon a Barca góltalansági sorozata, Bueno lövése ígéretesen tartott a jobb alsó felé, de Claudio Bravo nagy vetődéssel kitolta a labdát.

A Barcelonát gyorsan észhez térítette a helyzet, Neymar hozta helyzetbe Messit, aki kissé kisodródott, de így is kapaszkodnia kellett Tonónak, a Rayo kapusának. A 21. percben rekordot állított fel Bravo, aki ekkor már 561 percet tudott le az idény kezdetétől kapott gól nélkül, ilyenre korábban senki nem volt képes.

A 33. percben Messi betalált ugyan, de nem örülhetett, mivel lesről indult. Két perccel később azonban már a bíró sem akadályozta meg a négyszeres aranylabdást, aki Piqué indítása után fejjel megtolta a labdát, majd ballal átemelte a kapust.

Az idegenbe is ellátogató Barca-drukkerek még vissza sem ültek a helyükre, amikor jött az újabb gól, Munir tette tovább a labdát, amit Neymar lőtt a jobb alsóba. A brazil sorozatban harmadik meccsén volt eredményes, és ebben az idényben a hetedik bajnoki gólját jegyezte, amivel vezeti a házi góllövőlistát.


Sejtettük, hogy a meccs már eldőlt, de a második félidő elején azért még felszívta magát a Rayo, Bravo azonban nagyot védett Baptistao bivalyerős lövésénél. A 60. percben aztán tényleg kiegyenesedtek a kérdőjelek, ha voltak egyáltalán, miután Morcillo megkapta a második sárgáját, és ezzel tíz emberre fogyatkozott a Rayo. Ezután már csak egy kérdés maradt, mennyit ad még ki magából a Barca, amely nem is törte nagyon össze magát, bár Messi tőle szokatlan módon két nagy helyzetet is elrontott.

Primera División, 7. forduló:
Valencia - Atlético Madrid 3-1 (3-1)
gól: Miranda (6., öngól), André Gomes (7.), Otamendi (13.), illetve Mandzukic (29.)
piros lap: Cerci (92., Atlético)

Rayo Vallecano - Barcelona (0-2)
gól: Messi (35.), Neymar (36.)
piros lap: Morcillo (60., Rayo), Aquino (91., Rayo)

Eibar-Levante 3-3 (0-2)
gól: Pedro López (46., öngól), Saúl (69.), Piovaccari (93.), illetve Morales (2.), Camarasa (43.), Víctor Casadesús (78.)