A Roma behozta a Juventust

504225555
AS Roma midfielder Daniele De Rossi (C) celebrates after scoring during the Italian Serie A football match As Roma vs Cesena on October 29, 2014 at the Olympic stadium in Rome. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
Vágólapra másolva!
A Serie A 9. fordulójában a Juve kikapott Genovában, a Roma pedig simán legyőzte a Cesenát, így pontszámban behozta a torinóiakat, ráadásul a két csapat gólkülönbsége is ugyanaz (16-4). A Milan a szardíniai döntetlennel a 3. helyre jött fel, a Napoli és az Inter durva végjátok produkált. 

Serie A, 9. forduló:
Roma-Cesena 2-0
Genoa-Juventus 1-0
Inter-Sampdoria 1-0
Cagliari-Milan 1-1
Atalanta-Napoli 1-1
Fiorentina-Udinese 3-0
Palermo-Chievo 1-0
Torino-Parma 1-0

Holtversenyben élen a Roma Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A Francesco Totti nélkül kiálló Roma nem szaggatta szét magát a Cesena ellen, de így is simán nyert. A fővárosiak már a 6. percben megszerezték a vezetést Mattia Destro góljával, majd a nem sok vizet zavaró kiscsapat ellen addig labdázgattak, míg a 81. percben Daniele De Rossi is betalált, és simán szerezte meg a három pontot.

A Roma pontszámban behozta a Genovában elég gyengén játszó Juventust, amelynek voltak ugyan helyzetei, és uralta a Genoa elleni meccset, de gólt nem tudott szerezni, és a 94. percben bekapott egy gólt egy kontrából.

A Juve nincs jó formában, az utóbbi hetekben nem megy a játék Max Allegri csapatának, a vereséget nem érdemelte ugyan meg a torinói csapat (talán les is volt a Genoa gólja), de játékban nagyon gyengén teljesít a Juve.

Már 3. a Milan

A Milannak ugyan csak egy döntetlenre futotta Szardínián a Cagliari ellen, de a vendégek egyenlítő gólja szinte biztosan a forduló találat lesz. Giacomo Bonaventura hosszú felsőbe hulló labdája ráadásul tudatosnak is tűnt. A Milan a döntetlennel feljött a 3. helyre.

Csak döntetlenre volt képes a Napoli is, a nápolyiak ráadásul a hajrában egyenlítettek ki Bergamóban. Az Atalanta ellen Gonzalo Higuaín volt a megmentő, de a 93. percben meg is nyerhette volna a meccset a Napolinak, de kihagyta a büntetőjét. A Fiorentina 2-0-ra legyőzte a remek formában játszó Udinesét, az Inter pedig egy hajrában belőtt büntetővel győzte le a forduló előtt harmadik Sampdoriát.