Vágólapra másolva!
Már melegítenek a hétvégi Bayern-Dortmunf derbire: Jürgen Klopp kiakadt azon, hogy Karl-Heinz Rummenigge nyíltan beszélt arról: elgondolkodtak a dortmundi Marco Reus szerződtetésén.

Rummenigge azt mondta a múlt héten, hogy a Bayern esetleg kifizetné a Marco Reus szerződésébe foglalt 25 millió eurós kivásárlási árat. A Bayern a közelmúltban több játékost is elcsábítottak a nagy riválistól, így Mario Götzét és Robert Lewandowskit.

Kloppnak az a baja, hogy ezúttal épp a hétvégi Bayern-Dortmund rangadó előtt hozta szóba az ügyet Rummenigge. "Amikor mindkét csapat az élbolyban van, viccesek az ilyen nyilatkozatok. Most viszont nem túl jó az ilyenekre reagálni. Mindenesetre az élet még megbosszulja ezt, ha valaki épp sikeres, de így viselkedik" - utalt Klopp arra, hogy a veretlen Bayern vezeti a tabellát, 14 ponttal a hét ponttal a 15. helyen álló Dortmund előtt.

Visszasírják Hoenesst

Rummenigge ellen a BVB elnöke, Hans-Joachim Watzke is kikelt, hiányolva az adócsalás miatt börtönben ülő korábbi Bayern-főnököt Uli Hoenesst. "Nem úgy látom, hogy Rummeniggével javult volna a kapcsolatunk a két klub között. Hoenessel kifejezetten jó viszonyt ápoltunk, mindig tudni lehetett hányadán áll vele az ember."

Rummenigge diplomatikusan reagált a felháborodásra: "A BVB-t mi mindig is komolyan vettük. Ez a konkurencia jót tesz a német labdarúgásnak, és remélem, hogy ez a jövőben is így lesz."

Szombaton Münchenben a pályán is összecsapnak a felek. A Dortmund több mint egy hónapja nyeretlen, az elmúlt négy bajnokiját mind elvesztette.