Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy Fabio Capello távozik az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, mivel hónapok óta nem kap fizetést.

Capello, aki elmondása szerint utoljára júniusban jutott pénzhez, szombati nyilatkozatában helyezte kilátásba, hogy esetleg feláll a kispadról.

"A tűréshatárom közelébe értem, elfogyott a türelmem" - fogalmazott Capello a Sportbox.ru orosz honlapnak adott interjúban, de hagyott kiskaput, mondván: reméli, hogy "mielőbb megoldást találnak a problémára".

Az AC Milannal Bajnokok Ligája-győztes olasz szakember, aki az orosz előtt az angol válogatott szövetségi kapitány volt, egyszersmind azt is hangsúlyozta, hogy őt nem a pénz motiválja. Capellót több oldalról is kritikák érték a nyári brazíliai világbajnokságot követően, miután az orosz válogatott nem jutott tovább csoportjából, a vb-szereplést fiaskónak minősítő orosz sajtóban például számos cikkben követelték menesztését.

A szerződés alapján évi 8 millió eurós fizetésért alkalmazott 68 éves tréner viszont július végén újságíróknak azt mondta: a szövetség vezetői megerősítették posztján, így folytatja a munkát. Ami tény, ha a 2018-ban világbajnokságot rendező orosz szövetség mással képzeli el a jövőt, mélyen a zsebbe kellene nyúlnia: mivel Capello 12 esztendő után kivezette a válogatottat a vb-re, idén januárban 2018-ig szerződést hosszabbítottak vele.