Vágólapra másolva!
Tizenötezer fő befogadására alkalmas, gyönyörű futballstadion épül a németországi Regensburgban. A helyi csapat a Bayern Münchent szeretné megnyerni a nyitómérkőzésre, a cél a Bundesliga II-ben való szereplés, de egyelőre úgy tűnik, hogy mire jövőre átadják az 53 millió euróért felhúzott létesítményt, az SSV Regensburg már csak a Regionalligában lesz érdekelt.

A végéhez közelednek a munkálatok Regensburgban, ahol egy impozáns, 15 ezer fős új stadion épül, és a tervek szerint jövő júliusban meg is nyitja majd kapuit. A helyiek a nyitómérkőzésre a Bayern Münchent szeretnék a városba csábítani.

"A csapat jelenleg a harmadosztályban szerepel, cél, hogy két év múlva a Bundesliga II-be jussunk" - nyilatkozta Joachim Wolbergs polgármester, aki bízik abban, hogy prognózisából valóság lesz.

Így néz majd ki a Continental Arena Forrás: Ssv-jahn.de

A gond csupán az, hogy az SSV Jahn 2000 Regensburg futballcsapata tökutolsó a harmadik ligában, 17 mérkőzés után három győzelemmel, három döntetlennel és 11 vereséggel, 12 ponttal áll, és jelenleg ötpontnyira van a bennmaradást jelentő 17. helytől. Azaz jelen pillanatban a Regionalligára sokkal nagyobb az esély, mint a Bundesligára.

Fel- vagy lefelé vezet az út?

Márpedig nem mindegy, hogy telt ház előtt lép pályára a csapat, ráadásul abban a reményben, hogy a Bundesliga II-ből akár feljebb is vezethet út, vagy majd a FV Illertissen, a TSV Buchbach vagy a VfR Garching ellen játszik ezer fizető néző előtt.

Forrás: Ssv-jahn.de

A helyiek mindent elkövetnek a siker érdekében, a nyáron a Continental öt évre összesen egymillió eurót fizetett a névhasználati jogokért. A Continental Arena nemcsak futballeseményeknek, de konferenciáknak is otthont adhat, az erre a célra kiépített központban akár 1000 résztvevőnek is jut hely. A stadion mellett 1883 autó, 27 busz és 818 kerékpár parkolhat.

Évi 3,1 millió eurós bukás

Regensburg városvezetése a héten tárgyalta a 2015-ös költségvetést, a polgármester 4200-as átlagnézőszámmal számol, de így is erősen veszteséges lesz az aréna. A Mittelbayerische.de beszámolója szerint a vezetés úgy kalkulál, hogy a stadion éves működési költsége 3,85 millió euróba kerül. A becsült bevétel azonban mindössze 700 ezer euró, amelyből kétszázezret a Continental szerződése biztosít.