Szóltam Blatternek, hogy mondjon le!

Sepp Blatter, foci, FIFA
INDIA, NEW DELHI : FIFA President Sepp Blatter gestures during a press conference in New Delhi, 16 April 2007. Blatter who has already visited Kolkata, is in the Indian capital to promote the game of football will attend the All India Football Federation (AIFF) 70th anniversary celebrations. AFP PHOTO/Findlay KEMBER
Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Liga elnöke, Reinhard Rauball nem a levegőbe beszél, amikor Sepp Blatter elmozdítását erőlteti. A sportvezető felhívta Blattert, és közölte vele, le kell mondania. 

A korrupciós ügyek miatt a FIFA-ra zúduló össztűz kitermelte a támadások főszereplőt, közülük egy a német sportvezető, aki a botrány kezdete óta folyamatosan azt hangoztatja, Sepp Blatternek le kell mondania a FIFA elnök posztjáról.

„Szemben a legtöbb emberrel, akiknek csak a sajtóban nagy a hangjuk, én valóban felhívtam Sepp Blattert, és elmondtam neki a véleményemet. Elmondtam neki, hogy a következő világbajnokság becsületét is csak úgy tudjuk megmenteni, ha mind a teljes Garcia-jelentést, mind az Etikai Bizottság jelentését nyilvánosságra hozzuk, ő pedig lemond a FIFA elnöki posztjáról – nyilatkozta Rauball.

Sepp Blatter, a FIFA elnöke Forrás: AFP/Findlay Kember

Bár a sportvezető még lehetséges ellenjelöltet is bedobott (a Német Labdarúgó Szövetség elnökét, Wolfgang Niersbach jelölését támogatják a németek), hozzátette, a FIFA-nak 209 tagállama van, és a kisebb szövetségek egyáltalán nem érdekeltek Blatterék leváltásában, arra pedig nem hajlandóak, hogy saját rövidtávú érdekeik ellenében voksoljanak.