Vágólapra másolva!
Új, muszlim országbeli szponzorára való tekintettel a Real Madrid megválna a címerét díszítő apró kereszttől. Az elnök azzal magyarázza a lépést, hogy így új szurkolókat szerezhetnek.

A Real Madrid 3,5 milliárd dolláros üzlet megkötésére készül az abu-dzabi székhelyű UAE bankkal. A szponzori szerződés értelmében a bank által forgalmazott új hitelkártyákon is szerepelne a Real Madrid címere, ennek azonban az a feltétele, hogy a klub eltávolítsa 83 éve változatlan címeréről a keresztet, mivel a kártya elsősorban muszlimok által lakott térségben lenne használatos.

A Real Madridhoz közel álló spanyol sportnapilap, a Marca tudósításában azt írta, "úgy tűnik, a klub hajlandó lemondani identitása bizonyos összetevőiről újabb szurkolók megnyerése érdekében".

Nem nagy különbség, de elég sok pénzt ér Forrás: Origo

"Tudom, hogy a helyiek minden meccsünket különlegesnek élik meg, az UAE-vel való kapcsolatunk pedig csak erősíteni fogja ezt a kötődést. Ez az egyezség segíteni fog, hogy a klub még több támogatót szerezzen az Egyesült Arab Emírségekben" - mondta ugyanerről Florention Pérez, a klub elnöke.

Nem ez az első eset, hogy a Real Madrid kompromisszumot kötne az anyagiak érdekében. 2012-ben egy tematikus üdülőpark létesítését tervezték az Egyesült Arab Emírségekben, szintén az UAE-vel közösen, és akkor is a kereszt mellőzése lett volna az egyik feltétel, de az a prjekt végül más okból nem valósult meg.