Kitiltották a Messit szapuló realosokat

Supporters display a banner reading "No violence, nor racism, only one feeling: Madrid and nothing else" during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) round of 32 second leg football match Real Madrid CF vs UE Cornella at the Santiago Bernabeu stadium in M
Supporters display a banner reading "No violence, nor racism, only one feeling: Madrid and nothing else" during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) round of 32 second leg football match Real Madrid CF vs UE Cornella at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 2, 2014. A football fan, Francisco "Jimmy" Romero Taboada died of cardiac arrest following clashes near Atletico Madrid's Vicente Calderon stadium before the Spanish champions' 2-0 win over Deportivo la Coruna on November 30, 2014. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
A Celta Vigo elleni bajnoki után a spanyol profiliga közölte: a Real Madrid szurkolói szapulták Lionel Messit és Katalóniát. A klub gyorsan reagált a jelentésre: kitiltott 17 drukkert.

A szövetség (LFP) erőszakellenes bizottsága minden eszközzel véget vetne a spanyol pályákon tapasztalható atrocitásoknak, többek közt a bántó rigmusokat skandáló drukkerek rendszeres figyelésével is. Az utolsó csepp a pohárban egy múlt heti verekedés volt, amelyben egy szurkoló az életét vesztette. Azóta az Atlético betiltotta az ügyben vétkes radikális szurkolói csoportját.

Az első konkrét intézkedést mindjárt a Real Madrid hozta meg, miután a Bernabéu-stadionban a drukkerek egy része "abnormálisnak" nevezte a Barcelona zsenijét, Messit, ezen kívül azt skandálta: "rohadt Katalónia".

E héttől azonban a kluboknak át kell adniuk a szélsőséges szurkolók adatait a rendőrségnek, bárhol is keveredjenek botrányba. A Real Madrid ezért 17 drukkert már ki is tiltott a stadionjából, mert nem akarja megvárni a hasonló esetekért járó súlyos szankciókat.

"Nincs erőszak, sem rasszizmus, csak egy érzés: Madrid és semmi más" - állítja a drapi egy decemberi kupameccsen Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Pár kilométerrel odébb, Madrid külvárosában, a Rayo Vallecano-Sevilla meccsen az Atlético Madridot szidták, valamint a spanyol szövetség elnökét, Javier Tebast.