Vágólapra másolva!
A katari állam felvásárolná a Tottenham Hotspurs csapatát, a sportminiszer pedig megerősítette: a Paris Saint-Germain mellé valóban akarnak egy Premier League csapatot is.

A Tottenham 77 éves tulajdonosa, Joe Lewis megszabadulna a csapattól, bár a klub eddig cáfolta a hasonló híreket. A Sun úgy tudja, hamarosan mégis új tulajdonos jöhet, a katari kormány ugyanis állítólag egymilliárd fontos ajánlatot készül tenni a londoni csapatért.

A katari sporminiszter, Salah bin Ghanem bin Nasser al-Ali annyit közölt a brit sajtóval, valóban szándékukban áll egy angol élvonalbeli klub felvásárlása. Al-Ali hozzátette, valamikor nagyon szívesen lenne egy Premier League-együttes tulajdonosa, ugyanis gyerekkora óta rajong az angol futballért, és mezei is vannak, éppen a Tottenhamtől.

A sporminiszter arról is beszélt, hogy hasonló sikereket szeretnének elérni jövendőbeli angol játékszerükkel, mint amit a francia Paris Saint-Germainnel, melyet szintén egy a katari állami cég vásárolt fel.

Éppen emiatt furcsa helyzetet szülne az üzlet: az UEFA versenykiírása kimondja, hogy az európai kupaporondon szereplő csapatok között nem lehet tulajdonosi összefonódás, azaz mindkét csapat nem vehetne részt egyszerre a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában.