Visszatérhet Madridba a világbajnok csatár

504225387
AC Milan's Spanish forward Fernando Torres (L) fights for the ball with Empoli's midfielder Mirko Valdifiori during the Italian Serie A football match Empoli vs AC Milan on September 23, 2014 at the Stadio Carlo Castellani in Empoli. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
Visszatérhet egykori csapatához, a jelenleg a spanyol futballbajnoki címet védő Atlético Madridhoz Fernando Torres. A lehetőségről, hogy a válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok csatár nevelőegyesületénél folytathatja karrierjét, a fővárosi klub elnöke nyilatkozott.

"Jelenleg még nincs nálunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz" - rejtélyeskedett Enrique Cerezo, akinek szavaiból azonban kiderült, hogy szívesen látnák ismét az Atlético színeiben a 30 éves támadót.

Torres 2001-ben mutatkozott be a fővárosiak felnőtt csapatában, amelyben aztán 214 mérkőzésen 82-szer volt eredményes. A Kölyök becenévre hallgató játékos 2007-ben szerződött át a Primera Divisiónból az angol Premier League-be, a Liverpoolhoz (102 meccs/65 gól), majd 2011 januárjában a Chelsea futballistája lett. A londoni Kékek (110/20) aztán idén nyáron kölcsönadták őt az AC Milannak (10/1), ahol azonban - a Chelsea-hez hasonlóan - nem sikerült tartósan gyökeret vernie.

A Milanban eddig egy gólt szerzett Forrás: AFP/Andreas Solaro

Ezért sem lenne meglepő visszatérése a spanyol klubhoz, melynek az elnök kijelentése szerint nagy csapata van, amely mind a bajnokságot, mind a spanyol Király Kupát, mind pedig a Bajnokok Ligáját megnyerheti, és bár minden posztra akad megfelelő futballistája, január 31-ig, az átigazolási időszak végéig "még érkezhet valaki".

Torres 2003 óta 110 alkalommal szerepelt a válogatottban, amelyben 38 gólt szerzett.