Vágólapra másolva!
Az AC Milannál kölcsönben lévő Fernando Torres a jövő év elején az olasz klub játékosa lesz.

A spanyol világ- és Európa-bajnok csatár jelenlegi egyesülete, a Chelsea - amely a nyáron adta őt kölcsönbe a milánóiaknak - arról számolt be a honlapján szombaton, hogy Torres január 5-től már a Milané.

German Burgos, a spanyol bajnoki címvédő Atlético Madrid másodedzője a nap során korábban úgy nyilatkozott, klubja nagyon közel jár ahhoz, hogy kölcsönbe megszerezze Torrest, így azzal, hogy a támadó játékjoga a Milanhoz kerül, a madridiaknak már csak az olaszokkal kell egyezkedniük.

Korábbi sajtóhírek arról szóltak: a tervezett üzletnek része, hogy az Atletico olasz csatára, Alessandro Cerci az AC Milanhoz kerül. A milánói klub hivatalos televíziós csatornája szombaton bejelentette, hogy Cerci csatlakozik a csapathoz, ugyanakkor maga a csatár a Facebook-oldalán arról írt, hogy még nem dőlt el a sorsa.

"A megegyezés küszöbén állunk, arra várunk, hogy konkretizálódjon az alku" - jelentette ki German Burgos Torres megszerzését illetően, s már arról is beszélt, hogy a harmincéves csatár nagy hasznára lesz majd nevelőegyesületének az idény második felében.

Fernando Torres 2001-ben mutatkozott be az Atlético Madrid felnőtt csapatában, amelyben aztán 214 mérkőzésen 82-szer volt eredményes. A Kölyök becenévre hallgató játékos 2007-ben szerződött át a Primera Divisiónból az angol Premier League-be, a Liverpoolhoz (102 meccs/65 gól), majd 2011 januárjában a Chelsea futballistája lett. A londoni Kékektől (110/20) vezetett az útja az AC Milanhoz (10/1).