Vágólapra másolva!
Csütörtökön vált hivatalossá, hogy a Real Madrid nyerte a Martin Ödegaardért folytatott versenyt. A hírek szerint azonban édesapja is a Real alkalmazottja lehet.

Ödegaard a Strömsgodset focicsapatában vált híressé, ahol több rekordot is megdöntött. Ő lett például a norvég labdarúgó bajnokság legfiatalabb pályára lépő játékosa, később gólt is szerzett, amivel szintén rekordot állított fel.

A 16 éves norvég átigazolását csütörtökön jelentette be a Real. Ödegaard a Real B csapatában fog pályára lépni, de Ronaldóékkal készülhet.

A Real Madrid igazgatója, Emilio Butragueno nyilatkozata alapján azonban valószínű, hogy nemcsak a tehetséges játékos kerül a Real Madrid kötelékébe, hanem vele tart édesapja is. Hans Erik Ödegaard a Real utánpótlásában kaphat egy edzői státuszt.

Az idősebbik Ödegaard szintén labdarúgóként kereste kenyerét, és fiához hasonlóan a középpályán érezte jól magát. Karrierje javát a norvég élvonalban töltötte, többnyire a Strömsgodset színeiben futballozott. 2006-ban vonult vissza, azután edzőként kezdett el dolgozni.