Guardiola még kivár a szerződéshosszabbítással

- PORTRAIT PRESS CONFERENCE Bayern Munich's Spanish headcoach Pep Guardiola attends a press conference on the eve of the UEFA Champions League Group E second-leg football match FC Bayern Munich vs AS Roma in Munich, southern Germany, on November 4, 2014.
Bayern Munich's Spanish headcoach Pep Guardiola attends a press conference on the eve of the UEFA Champions League Group E second-leg football match FC Bayern Munich vs AS Roma in Munich, southern Germany, on November 4, 2014. AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Bár a német bajnok Bayern München labdarúgócsapatának vezetősége már többször jelezte, hogy kész lenne a hosszabbításra, a vezetőedző, Josep Guardiola egyelőre vár 2016-ig szóló szerződésének újratárgyalásával.

Guardiola az első szezonjában, 2013/2014-ben bajnoki címre és kupagyőzelemre vezette a Bayernt, amellyel - veretlenül - most is vezeti a Bundesligát, a Bajnokok Ligájában pedig a Sahtar Donyeck elleni nyolcaddöntőre készül.

"Az idény végén, nyáron lesz elég időnk beszélni a szerződéshosszabbításról. A futball az egyik nap ilyen, a másik nap olyan" - mondta Guardiola a Bayern drukkereinek a hétvégén, amikor szurkolói klubokat látogatott meg.

"Nagy kihívás volt számomra itt munkát vállalni. Eddig nagyon jól éreztem magam és egy álmom vált valóra azzal, hogy a Bayern edzője lehetek" - tette hozzá, amikor szerződése meghosszabbításáról kérdezték.

Forrás: AFP/Christof Stache

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnöke korábban többször hangoztatta, hogy a klub bármikor készen áll Guardiola szerződésének meghosszabbítására, sőt, legutóbb úgy fogalmazott: "Remélem, a lehető legtovább marad a Bayernnél!" és "Pep addig marad, ameddig csak akar".

Rummenigge ugyanakkor hozzátette: tiszteletben tartja a szakember kívánságát, s az év első felében nem hozza szóba az ügyet. Guardiola Münchenbe igazolása előtt négy évig a Barcelona edzője volt, a katalánokkal mindent megnyert, több mint egy tucat trófeát gyűjtött.