Könnyű győzelem a franciák ellen

női vízilabda Audrey Daule (b) és Horváth Brigitta
A francia Audrey Daule (b) és Horváth Brigitta nagy csatát vívott egymással, de a meccs sima volt
Vágólapra másolva!
Az erőviszonyoknak megfelelően könnyedén, kilenc góllal nyert a magyar női vízilabda-válogatott a franciák legjobbjai ellen a világliga európai selejtezőinek keddi játéknapján Győrben.

Eredmény, európai selejtező, A csoport, 3. forduló:
Magyarország-Franciaország 14-5 (3-2, 2-0, 4-2, 5-1)
Magyar góldobók: Csabai, Czigány 3-3, Takács, Menczinger, Gurisatti 2-2, Bujka, Máté 1-1

Az oroszoktól idegenben, büntetőpárbajban elszenvedett vereség, majd az olaszokkal szembeni kétgólos itthoni kudarc után harmadik fellépésén a várakozásnak megfelelően győzött a magyar nemzeti együttes, amelynek szövetségi kapitánya, Merész András több fiatalnak is bizalmat szavazott. A tavaly Európa-bajnoki harmadik csapatból jó páran hiányoztak, de a szakvezető most még bátran kísérletezhetett, mivel a keddi rivális - szemben vendéglátóival - nem tartozik a világ közvetlen élvonalába.

Gyors magyar henger

Ennek megfelelően a két vereséggel álló franciák az eddig 1 pontot szerzett magyarok ellen kissé megszeppenve kezdtek a karácsony előtt átadott vadonatúj győri létesítményben, az Aqua Sportközpontban, ahol alig 19 másodperc elteltével betalált a vb- és Eb-bronzérmes center, Bujka Barbara (1-0). A negyed közepére, 2-0 után magához tért a rivális, és előbb 2-1-re, majd 3-2-re szépített.

A második nyolc percben csupán két gól született, viszont mindkettőt hazai játékos szerezte, így a közvetlenül a nagyszünet előtt eredményes Csabai Dóra második góljával 5-2-re módosult a magyar vezetés.

A francia Audrey Daule (b) és Horváth Brigitta nagy csatát vívott egymással, de a meccs sima volt Forrás: MTI/Krizsán Csaba


A harmadik negyedben beindult a magyar henger, a gárda meg sem állt 8-2-ig, majd a franciák góljára is jött felelet Gurisatti Gréta jóvoltából, akinek centergólja nyomán 9-3-ra alakult az állás.

A záró játékrészben összesen hat alkalommal vették be a felek a kapukat: a magyarok ötször, a franciák egyszer, így a vége fölényes, 14-5-ös hazai győzelem lett.


A csoport másik találkozóján:
Oroszország-Olaszország 11-8

Az állás 3 forduló után: 1. Oroszország 8 pont, 2. Olaszország 6, 3. Magyarország 4, 4. Franciaország 0

(A világligában az alap-játékidőben elért győzelemért 3, a büntetőkkel kivívott sikerért 2, az ötméteresekkel elveszített meccsért 1 pont jár.)

A négyesből csak a csoportelső folytathatja majd a világliga júniusi, kínai nyolccsapatos szuperdöntőjében.

A magyar csapat következő meccsét is idehaza vívja: február 24-én az orosz válogatott lesz az ellenfél Kecskeméten.