Vágólapra másolva!
Az első félidőben már szinte minden eldőlt, Gabi szünetben történő kiállítása viszont végleg megpecsételte az Atlético Madrid sorsát a Barcelona elleni kupamérkőzésen. A katalánok végül kettős győzelemmel jutottak a Király-kupa elődöntőjébe.

Eredmény, spanyol Király-kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Atlético Madrid - Barcelona 2-3 (2-3)
gól: F. Torres (1.), Raúl García (29., büntetőből), illetve, Neymar (9., 42.), Miranda (38., öngól)
piros lap: Gabi (Atlético Madrid, a szünetben), Mario Suárez (Atlético, 84.)
továbbjutott: a Barcelona 4-2-vel

Az idegenbeli 1-0-s vereség után nem is kezdhette volna tökéletesebben a Király-kupa negyeddöntőjét az Atlético Madrid: 38 másodperc elteltével Fernando Torres szépen kilőtte a jobb sarkot (1-0).

Gyorsan jött a válasz, a 9. percben Neymar kapott jó indítást, és kilőve a védők közül egyenlített (1-1).

A 29. percben ismét a hazaiaknál volt az előny, Mascherano szabálytalansága büntetőt ért, a tizenegyest Raúl García a jobb alsó sarokba lőtte (2-1).

Kilenc perc múlva Busquets csúsztatását követően Mirandáról a saját kapujába pattant a labda (2-2). A 42. percben ismét Nymar villant, és máris a Barcelona mehetett előnnyel a szünetre.

Ráadásul nemcsak gól-, de emberelőnyben is, a levonulás közben ugyanis Fernando Torres és Neymar szócsatába bonyolódtak, amibe többen is belefolytak. A vége az lett a perpatvarnak, hogy Gabi az öltözőfolyosón sárga lapot kapott, mivel ez már a második volt, így nem folytathatta a mérkőzést.

Ez el is döntött mindent, tíz emberrel esélye sem maradt az Atléticónak, amely végül kilenc játékossal fejezte be a mérkőzést, a hajrában ugyanis Mario Suárez is piros lapot kapott.