Cannavaro tíz hónap börtönt kapott

Fabio Cannavaro
Italy's World Cup winning captain Fabio Cannavaro speaks during a press conference held by Guangzhou Evergrande F.C. to announce their new coaching team in Guangzhou, south China's Guangdong province on November 5, 2014. Italy's World Cup winning captain Fabio Cannavaro was formally unveiled as the new coach of Chinese champions Guangzhou Evergrande, replacing his former national team manager Marcello Lippi. CHINA OUT AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Tíz hónapos börtönbüntetést kapott az olaszok világbajnok védője, Fabio Cannavaro, mivel bement a rendőrség által lezárt villájába. Az adócsalással vádolt, 41 éves aranylabdás rögtön fellebbezett.

Tavaly október 22-én az olasz média arról számolt be, hogy az adóhatóság lefoglalta Cannavaro közel egymillió eurót érő ingóságát Nápolyban. A nyomozás egy luxus jachtvállalat ellen folyik, amely Cannavaro ügyvédje szerint a volt futballista feleségének a nevén van.

A hatóság szerint a cég 2005 és 2010 között több mint egymillió euró adót nem fizetett be, a vizsgálat végéig emiatt kellett volna távol tartaniuk magukat a villától.

A Mirror arról számolt be, hogy Cannavaro feleségét és ma is aktív játékos öccsét, Paolót szintén börtönre ítélték, noha a trió állítja, hogy "csak megmártózott" a villa medencéjében.

Forrás: AFP/Str

Cannavaróék azonnal fellebbeztek, ez halasztó hatályú, így most nem kell börtönbe vonulniuk.

Az egykori Juventus- és Real Madrid-hátvéd jelenleg a kínai Kuangcsou Evergrande edzőjeként dolgozik, épp a héten sikerült bejutnia klubjával az ázsiai Bajnokok Ligájába.