Néha jól jön a közutálat

FBL-PREMIERSHIP-BIRMINGHAM-MAN UTD-SAVAGE-SCHOLES
Robbie Savage (C right) of Birmingham City tangles with Paul Scholes (C left) of Manchester United as Stephen Clemence (L) and Eric Djemba-Djemba (R) look on during the Premiership football match at St. Andrews in Birmingham 10 April 2004. Manchester United won the game 2-1. AFP PHOTO Adrian DENNIS English premier league (EPL) pictures - 'no telcos, websites uses subject to description of licence with FAPL on www.faplweb.com' football league (fl) games - worthington cup - 'no telcos'
Vágólapra másolva!
Robbie Savage, az egykori botrányhős labdarúgó a létező legelképesztőbb magyarázattal dumálta ki magát a bíróság előtt, és úszta meg, hogy elvegyék a jogosítványát. Néha megéri közutálat tárgyának lenni, úgy látszik. 

Savage-et 100 mérföldes (kb 160 km/h) sebességgel fotózták le az A1-es autópályán North Yorkshire-ban, amiért a pénzbüntetés mellett legalább fél évre el kellett volna venni a jogosítványát. A botrányhős azonban 600 fontos (kb 250 ezer forint) büntetéssel, és három büntetőponttal megúszta az esetet.

A Sky Sports közvetítéseinek állandó vendége ugyanis azzal érvelt a bíróságon, hogy muszáj utaznia a meccsek miatt, ugyanakkor nem használhat tömegközlekedési eszközöket, mert az emberek mindenhol utálják. Ügyvédeink keresztül azzal védekezett, hogy a Bentley-je az “egyetlen biztonságos hely számára”, mert még így is megtalálják az emberek, akárhányszor az utcára megy.

Akcióban a mészáros, Robbie Savage Forrás: AFP/Adrian Dennis

A közutálatnak örvendő egykori futballista védekezésében az volt a legsokkolóbb, hogy működött a dolog, és nem vették el a 160-nal száguldozó Savage jogosítványát.