Irtózatos gólokat vágott a Liverpool

511785549
Liverpool's English midfielder Steven Gerrard (R) commiserates with Liverpool's English midfielder Jordan Henderson (L) after the final whistle of the UEFA Champions League group B football match between Liverpool and Basel at Anfield in Liverpool, north west England, on December 9, 2014. The final score was 1-1. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
Jordan Henderson pokolian eltalálta a labdát a Manchester City elleni rangadón, ezzel a Liverpool hamar előnybe került. Dzeko hiába egyenlített, maradt még a liverpooli tárban. Később az Arsenal gyűrte le az Evertont.

Premier League, 27. forduló:
Liverpool-Manchester City 2-1
gól: Henderson (11.), Philippe Coutinho (75.), ill. Džeko (25.)

Pontszámban (48) beérte a negyedik helyezett Arsenalt a Liverpool vasárnap délután, egy rövid időre. Az ellenfél a BL-nyolcaddöntős Manchester City volt, amelyet két bombagóllal fektettek két vállra a Vörösök.

A meccset Henderson tekerése nyitotta:

Kisvártatva Dzeko egyenlített:

A második félidőben főleg a City játszott fölényben, ennek ellenére a csütörtök este még Európa Liga-meccsen focizó Pool megszerezte a győztes gólt, egy újabb látványos találattal.

Coutinho nem teketóriázott:

A vereség ellenére a City maradt második, de lépést vesztett a Chelsea üldözésében. És már tapad rá az Arsenal is, amely ezúttal sem játszott látványosan, de legalább legyűrte a csütörtök este még Európa Ligázó Evertont.

Arsenal-Everton 2-0
gól: Giroud (39.), Rosický (89.)

A hétközi BL-meccsen még bénázó Olivier Giroud ezúttal betalált közelről, majd fordulás után szinte végig támadott az Everton.

Ennek ellenére az Arsenal egy szerencsés átlövésből (Rosicky lökete megpattant egy védőn, íme)...

...bebiztosította a győzelmet a 89. percben. Az Arsenal így már harmadik a tabellán, az élboly: 1. Chelsea 60 pont, 2. ManCity 55, 3. Arsenal 51, 4. ManUnited 50, 5. Liverpool 48.

A Chelsea a Tottenham elleni Ligakupa-döntő miatt ezúttal nem lépett pályára, szerdán a West Ham Unitedhez látogat majd.