Blatter pontlevonással büntetné a rasszizmust

Sepp Blatter, foci, FIFA
INDIA, NEW DELHI : FIFA President Sepp Blatter gestures during a press conference in New Delhi, 16 April 2007. Blatter who has already visited Kolkata, is in the Indian capital to promote the game of football will attend the All India Football Federation (AIFF) 70th anniversary celebrations. AFP PHOTO/Findlay KEMBER
Vágólapra másolva!
Azokat a csapatokat, amelyek érintettek rasszista megnyilvánulásokban, pontlevonással büntetné Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke.

"A legnagyobb probléma, amivel napjainkban szembesülünk, az a rasszizmus és diszkrimináció. Ez elfogadhatatlan" - jelentette ki szerdán a svájci sportvezető a Dél-amerikai Szövetség (CONMEBOL) kongresszusán.

Sepp Blatter nem ismer tréfát Forrás: AFP/Findlay Kember


"Pontlevonással, vagy akár alsóbb osztályba sorolással kell büntetnünk ezeket a megnyilvánulásokat, hogy véget vessünk a jelenségnek."

A pénzbüntetés nem elég

Blatter szerint a pénzbüntetés és a zártkapus büntetés nem elég ahhoz, hogy kiűzzék a stadionokból a rasszizmust, amely szerinte egy napon eltűnik majd a futballból.

A sportvezető ötödik ciklusára készül a FIFA élén. A május 29-i tisztújításon három ellenfele lesz: a holland Michael van Praag, a portugál Luis Figo és a jordán herceg, Ali bin al-Husszein, aki jelenleg az alelnöki posztot tölti be a FIFA-nál.