Dárdai módszereiről beszélnek a Bundesligában

Dárdai Pál, foci
HUNGARY, Budapest : Hungarian coach Pal Dardai vies prior to a friendly football match between their teams on November 18, 2014 in Groupama Arena of Budapest. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a Hertha BSC trénere mindent elkövet, hogy javítsa csapata teljesítményét, módszereivel még a németeket is meglepte. 

A magyar edző semmit sem bíz a véletlenre – ezzel a felütéssel számolt be a német Bild arról, hogy Dárdai kérésére egy hatalmas, hatméteres pózna került a csapat edzőpályája mellé, ennek a tetejéről rögzítik a játékosok mozgását.

A Nagy Testvér figyeli a játékosait - írja a Bild Forrás: Bild.de


„A képek önmagukért beszélnek, és megkönnyítik az egyes szituációk elemzését. Ha észreveszünk valami érdekeset, akkor azt a jelenetet rögtön kiemeljük Admir Hamzagics segítőmmel, és megbeszéljük a csapattal. Elsősorban a kontratámadások vezetésének különböző lehetőségeit elemezzük” – mondta a Bildnek Dárdai a módszeréről. A pózna egyébként nem fix helyen áll, mozgatható, hogy Dárdai több szemszögből is nyomon tudja követni csapat edzését.

Dárdai nem fedi fel a lapjait

A Hertha előtt nagyon fontos meccs áll, az utolsó helyen álló Stuttgarttal csapnak össze idegenben, és egyelőre vegyesek az előjelek, ahogy azt Dárdai a Kickernek elmondta.

„Térdműtétje miatt Julian Schieber biztosan nem tud pályára lépni, márpedig egy ilyen gyors, gólérzékeny csatár hiánya mindig jelentős veszteség. Emellett a középpályán nem számíthatok Niemeyer és Skjelbred játékára sem. Nem árulhatom el, hogyan oldom majd meg a pótlásukat, de a keretet ismerve kijelenthető, hogy mindenki nagy szívvel és maximális erőbedobással lép majd a pályára” - jelentette ki Dárdai.

A sérülések, betegségek és eltiltások miatt szűkös keretet három 21 éves, a tartalékcsapatban futballozó fiatallal, a kapus Philip Sprinttel és két védővel, Jamil Demmel és Glodi Zinguval erősítette meg Dárdai.

A védelembe visszatárhet Pekarik

A csapat szempontjából jó hír viszont, hogy törött orra ellenére egy speciális maszkban pályára léphet a jobbhátvéd Peter Pekarik - már ha vállalja a kockázatot. „Megbízom a játékosom döntésében, ha ő azt mondja, készen áll a feladatra, akkor megadom neki a lehetőséget – kommentálta Pekarik visszatérését Dárdai.

A 24 pontos Hertha jelenleg a 14. a bajnokságban, Dárdai vezetésével kétszer nyert, és kétszer kikapott a csapat.