Vágólapra másolva!
A közelmúlt gyenge eredményei miatt 500 ezer eurós, 150 millió forintos pénzbüntetéssel sújtotta a görög labdarúgó-bajnokságban listavezető, és a kapus Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakosz játékosait a klub elnöke, Evangelosz Marinakisz.

A pireuszi csapat február 11-én csak 1-1-es döntetlent ért el hazai környezetben a másodosztályú AEK Athén ellen a görög kupa negyeddöntőjének első meccsén, majd 22-én kikapott az ősi rivális Panathinaikosz otthonában bajnoki meccsen.

A klubelnök azután veszítette el a türelmét, hogy az együttes a legjobb 32 között búcsúzott az Európa Ligától, mivel 4-2-es összesítéssel alulmaradt az ukrán Dnyipróval szemben.

Marinakisz elment a csapat hétfői edzésére, ahol szóbeli figyelmeztetésben részesítette a futballistákat és a szakmai stáb tagjait.

Az Olimpiakosz januárban menesztette a vezetőedzői posztról a spanyol Michelt, és a helyére a portugál Vitor Pereirát nevezte ki. A pireusziak kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt hat ponttal előzik meg a második Panathinaikoszt. Marinakisz helyi sajtóértesülések szerint azt tűzte ki célul a játékosok elé, hogy nyerjék meg a bajnoki címet és a görög kupát is.