Nem jött be a Serie A a német vb-győztesnek

504225783 Inter Milan's Lukas Podolski is pictured during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Genoa on January 11, 2015 at the San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / EMILIO ANDREOLI
Inter Milan's Lukas Podolski is pictured during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Genoa on January 11, 2015 at the San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / EMILIO ANDREOLI
Vágólapra másolva!
Lukas Podolski talán már átkozza a napot, amikor az Interhez igazolt: a világbajnok futballistának nem nagyon megy a játék Olaszországban (sem), se gólja, se gólpassza nincs, és már a szurkolók is morgolódnak. Egy szavazáson például őt választották a szezon második legrosszabb igazolásának. 

A Gazzetta dello Sport szavazásán elsöprő fölénnyel nyert Alessio Cerci, a Milan játékosa, de mögötte szintén nagy fölénnyel Podolski végzett a második helyen a szezon legrosszabb igazolásai között.

Az Arsenaltól kölcsönbe érkezett támadó nem sokat tett eddig, hogy megváltoztassa a szurkolók véleményét, nyolc meccséből csak kétszer volt végig a pályán, és bár voltak jó meccsei (az Atalanta és a Cagliari ellen kimondottan jól játszott), a gólok és a gólpasszok nagyon hiányoznak tőle.

Lehet, hogy nem marad sokáig Milánóban Forrás: AFP/Emilio Andreoli

A legutóbbi meccsén, a Fiorentina ellen egészen odáig jutott, hogy egy szögletnél a zászlóval együtt próbálta berúgni a labdát. Nem sikerült.

A legjobbat is megválasztották

A lap szavazásán a legjobb igazolásnak a Chelsea-től érkező Mohamed Salahot választották, a Fiorentina támadója remekül kezdett Olaszországban, a bajnokságban és az Európa Ligában is van már fontos gólja. Nem sokkal maradt le tőle egy másik Inter-játékos, a svájci Xherdan Shaqiri, a harmadik helyen a Samptól a Napoliba igazoló Manolo Gabbiadini végzett – alaposan lemaradva.