Sepp Blatter az iráni nők jogaiért harcol

Sepp Blatter, FIFA, foci
BRAZIL, Rio de Janeiro : President of FIFA Sepp Blatter delivers a speech during the 64th FIFA Congress in Rio de Janeiro on June 11, 2014, on the eve of the opening game of the FIFA World Cup 2014 in Brazil. AFP PHOTO/ NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke sürgeti Iránt, hogy az országban engedjék be a nőket a stadionokba, ezáltal ők is a helyszínen nézhessék a futballmérkőzéseket.

Blatter ezt a FIFA heti magazinjában mondta a március 8-i nemzetközi nőnap előtti számban, melyben megjegyezte, többször beszélt már erről Haszan Róháni köztársasági elnökkel, de nem történt változás.

Sepp Blatter, a FIFA elnöke Forrás: AFP/Nelson Almeida


"Az elnökkel való tárgyalásom után olyan benyomással távoztam, hogy középtávon megoldódhat ez tűrhetetlen helyzet, de azóta nem történt semmi az ügyben" - írta a svájci sportvezető, utalva a Róhánival folytatott 2013-as tárgyalásokra. "A futball mindenki játéka. Nem számít, ki vagy, és honnan jöttél".

Blatter kiemelte, ezért is volt jelentős döntés tavaly az általa vezetett szervezet végrehajtó bizottságától, hogy Jordániának ítélte az U17-es női világbajnokságot, mert "lányok millióinak nyitotta ki a futballhoz vezető ajtót az arab világban".