Csoda kellene az Arsenal BL-továbbjutásához

529414865 Monaco's Brazilian defender Fabio Tavares (back) tackles Arsenal's German midfielder Mesut Ozil (front) during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Arsenal and Monaco at the Emirates Stadium in London on Februar
Monaco's Brazilian defender Fabio Tavares (back) tackles Arsenal's German midfielder Mesut Ozil (front) during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Arsenal and Monaco at the Emirates Stadium in London on February 25, 2015. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Nehéz helyzetből vág neki az Arsenal a Monaco elleni keddi visszavágónak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, mivel az első mérkőzésen hazai pályán 3-1-re kikapott. A Leverkusen szűk előnyét védené meg az Atlético Madrid otthonában.

Az Arsenal a BL-nyocaddöntő odavágóinak legnagyobb meglepetését okozta kilátástalan játékával és a Monacótól elszenvedett sima vereségével. A francia csapat ugyan ősszel az élen végzett a csoportjában, ezzel együtt előzetesen esélytelenebbnek tűnt Arsene Wenger csapatával szemben.

Az kudarc óta viszont a jobbik arcát mutatja az Arsenal, sorozatban megnyert három bajnokit, az FA-kupából pedig kiütötte a nagy rivális Manchester Unitedet.

Fabio Tavares szereli Mesut Özilt a két csapat londoni meccsén Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Egy ilyen kudarc után sok mindenen változtatni kell, és mi éppen ezt tettük – nyilatkozta Francis Coquelin, az angolok francia középpályása. – Kevés gólt kaptunk, sokat rúgtunk a legutóbbi találkozóinkon. Nem veszítettünk a Monaco-meccs óta, így most nagyon magabiztosak vagyunk." A londoniak jó formája ellenére a hétvégi bajnokiján 3-0-ra győztes francia csapat kényelmes helyzetben van, mivel az Arsenalnak legalább három gólt kell szereznie Monacóban a továbbjutáshoz.

Nincs könnyű helyzetben a tavalyi döntős

A másik párharcban a tavalyi döntős Atlético Madrid csak egygólos hátrányba került, ráadásul hazai pályán kell ledolgoznia, de mivel Leverkusenben nem rúgott gólt, a helyzete szintén nem könnyű. Diego Simeone csapatának elsősorban támadásban kellene összeszednie magát, hiszen az utóbbi négy mérkőzésén mindössze egy gólt szerzett.

Saul Niguez tisztáz a leverkuseniek elől az első meccsen Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A Leverkusen ezzel szemben utóbbi öt meccsén 11-szer talált a kapuba, és ezeken a találkozókon gólt sem kapott, úgyhogy a német csapatról elmondható, kirobbanó formában várja a visszavágót. "Természetesen a kapott gól nélkül lejátszott mérkőzések növelik az önbizalmunkat, többek között a keddi összecsapásra is – mondta Bernd Leno, a Leverkusen kapusa. – Nyilván nem bánnánk, ha még egy pár meccsig kitartana ez a sorozatunk."

A madridiak helyzetét tovább nehezíti, hogy a védelem alapembere, Diego Godín eltiltás miatt nem játszhat, ahogy a védekező középpályás Tiago sem. A gondok ellenére az Atlético biztosan nem csinálja össze megát, elvégre utóbbi 22 európai kupamérkőzéséből 20-at megnyert a Vicente Calderón Stadionban.

Nézze online!

Az Atlético Madrid-Leverkusen mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után számítógépen vagy akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. Az online közvetítés technológiai hátterét a GamaxMedia Kft. biztosítja. További részletek itt!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók
A keddi program:
Monaco (francia)-Arsenal (angol) 20.45 (Az első mérkőzésen: 3-1)
Atlético Madrid (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 20.45 (Az első mérkőzésen: 0-1)