A Real-veréssel a Barca eldöntötte a bajnokságot?

504075103
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez celebrates his goal during the "clasico" Spanish league football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 22, 2015. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
A Barcelona 2-1-re legyőzte az első félidőben sok helyzetet kihagyó Real Madridot, így négy pontra növelte az előnyét a tabell élén a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A meccset Luis Suárez döntötte el, aki első El Clásicóján máris győztes gólt lőtt.

Primera División, 28. forduló:
Barcelona - Real Madrid 2-1 (1-1) - élő közvetítés
Barcelona, Nou Camp, 98 760 néző
v: Mateu Lahoz
Barcelona: Claudio Bravo - Daniel Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba - Rakitic (Busquets, 76.), Iniesta (Xavi, 80.), Mascherano - Messi, Suárez, Neymar (Rafinha, 84.)
Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe (Varane, 73.), Sergio Ramos, Marcelo - Kroos, Modric (Lucas Silva, 88.), Isco (Jesé, 80.) - Bale, Benzema, Ronaldo
gólszerző: Mathieu (19.), Suárez (56.), illetve C. Ronaldo (32.)
sárga lap: Suárez (28.), Jordi Alba (37.), Mascherano (60.), Iniesta (65.), Dani Alves (71.), ill. Pepe (21.), Ronaldo (37.), Sergio Ramos (44.), Carvajal (48.), Modric (52.), Isco (64.)

Mi az, 150 országban közvetítik, nagyjából 500 millió ember nézi és a helyszínen 805 akkreditált médiamunkás dolgozik? A 170. El Clásico. A focihétvége csúcseseményét, a Barcelona-Real Madrid szuperrangadót még pikánsabbá tette, hogy a két csapat között csupán egy pont volt a különbség a listavezető katalánok javára, így vendéggyőzelemmel előzött volna a Real Madrid.

Ennek megfelelően gyakorlatilag a legerősebb összeállításában lépett pályára mindkét együttes, és mindkét vezetőedző a 4-3-3-as felállásban küldte pályára csapatát.

A Real Madrid kezdett jobban, már ha a veszélyes helyzeteket nézzük, a 12. percben Cristiano Ronaldo lecsendesíthette volna a hazai közönséget, amely mindig hatalmas füttykoncertet adott, amikor nála volt a labda. Benzema tökéletesen ívelt a hosszún érkező Ronaldónak, aki kapásból, közelről a felső kapufát találta el.

Góllal válaszolt a kihagyott helyzetre a Barca

Amíg kimaradt az egyik oldalon, az a másikon bement, ahogy az lenni szokott. A 19. percben Sergio Ramost megelőzve Jérémy Mathieu bólintotta be Lionel Messi pontos bal oldali szabadrúgását, a francia védőnek ez volt az idén a bajnokságban az első gólja. (1-0)

Góllal válaszolt a kihagyott helyzetre a Real is

Az első fél óra végén Neymar növelhette volna a Barcelona előnyét, de Suárez passzát két métderről nem tudta a kapuba lőni. Az ellentámadásból pedig egyenlített a Real Madrid. Benzema újabb álompasszt adott Ronaldónak, ezúttal sarokkal tálalt elé, a portugál pedig becsúszva a kapuba gurított. (1-1)

A Real Madrid veszélyesebben játszott, a hajrában lőtt egy lesgólt is, a játékvezető jogosan érvénytelenítette Bale találatát, hiszen Benzema beadását Ronaldo lesről csúsztatta tovább a walesi szélsőnek, majd két perccel a szünet előtt Ronaldo távoli lövését Bravo bravúrral tolta fölé.

Suárez illusztris társaságban

A második félidő hasonlóan folytatódott, főleg a Real nyomott, ám újabb gólt a Barcelona lőtt. Suárez pazar indítást kapott Dani Alvestől, nem kevésbé pazarul vette át, és mielőtt Pepe odaért volna, a hosszú alsóba lőtt. (2-1) Suárez így első barcelonai El Clásicóján máris gólt lőtt, többek között olyan focisták voltak erre képesek, mint Neymar, Ibrahimovic, Ronaldinho, Romário, Lineker és Maradona.

A Real Madrid kitámadott, egyre többször került helyzetbe a Barcelona, de már nem tudta tovább növelni az előnyét, ahogy a Real sem tudott egyenlíteni. A hangulat mindenesetre egyre parázsabb lett, a mérkőzésen összesen 11 sárga lapot oszottak ki, de a piros nem villant.

Suárez döntött Forrás: AFP/Josep Lago

A Barcelona négy ponttal vezeti a tabellát az ősi rivális előtt, amely a legutóbbi négy bajnokijából csak egyet nyert meg. Az El Clásicókon ez volt a 67. Barca-győzelem, a Real Madrid 71 alkalommal nyert.