A Camp Nouban lesz a Spanyol Kupa-döntő

Atletico Madrid's players take part in a training session at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 31, 2014, on the eve of the UEFA Champions league quarter-final first leg football match FC Barcelona vs Club Atletico de Madrid.  AFP PHOTO / JOSEP LA
Atletico Madrid's players take part in a training session at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 31, 2014, on the eve of the UEFA Champions league quarter-final first leg football match FC Barcelona vs Club Atletico de Madrid. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
A Nou Camp Stadionban rendezik május 30-án a labdarúgó Spanyol Király Kupa döntőjét, amelyben az FC Barcelona és az Athletic Bilbao küzd majd meg a trófeáért.

A döntésről a spanyol szövetség (RFEF) számolt be szerdán késő este, miután kénytelen volt maga határozni a helyszínről. A finálé résztvevői semleges arénaként a madridi Santiago Bérnabeut javasolták, a Real Madrid azonban nem járult hozzá, hogy ott rendezzék a meccset.

A Barcelona és a Bilbao képviselői szerdán egyeztettek az RFEF vezetőivel, s bár a Valencia és a Sevilla stadionja is szóba került, végül a közel 100 ezer néző befogadására alkalmas Nou Camp mellett döntöttek. A katalán csapat 26-szor nyerte meg a Király Kupát, a Bilbao második az örökranglistán 23 diadallal, míg a tavaly győztes Real eddig 19 alkalommal hódította el a trófeát.

Meglesz a hazai pálya előnye Forrás: AFP/Josep Lago