Sztoicskov: Van Gaal egy söpredék

brazília hollandia focivb bronzmeccs
Netherlands' coach Louis van Gaal (L) speaks to Netherlands' defender Ron Vlaar during the third place play-off football match between Brazil and Netherlands during the 2014 FIFA World Cup at the National Stadium in Brasilia on July 12, 2014. AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
Vágólapra másolva!
Keményen odaszólt Louis van Gaalnak, a Manchester United menedzserének Hriszto Sztoicskov, aki ugyanakkor méltatta José Mourinhót.

Sztoicskov 1990-től öt idényen át játszott a Barcelonában, majd egy év parmai kitérő után még szezont lehúzott Katalóniában. Ebben az időszakban játszott Van Gaal kezei alatt.

Az 1994-ben vb-negyedik bolgár azért dühös a hollandra, mert az gonoszkodott Szoicskov feleségével: "Nem tisztelem, egy söpredék - nyilatkozta a napokban. - Egy nap a feleségemmel voltam a Camp Nouban, mire odament hozzá Van Gaal, és megkérdezte, miért ment hozzá egy olyan alakhoz, mint én. A feleségem mondta neki, hogy aranylabdás vagyok."

"1998-ban miatta távoztam a Barcelonából, ez egyértelmű" - tette hozzá a még most is dühös Van Gaal.

Mourinho viszont bejön

Ezzel szemben Sztoicskov igencsak jó véleménnyel van az egykor a Barcánál is dolgozó José Mourinhóról.

"Több volt egy puszta tolmácsnál - magyarázta. - Már akkor is edző volt, méghozzá a saját jogán, mégsem gondolta sosem, hogy többet érne az akkori edzőnél, Sir Bobby Robsonnál. Mourinho mindent értett - a mi csapatunkat és az ellenfeleket is."