Görög focisták sérültek meg a ferihegyi halálos balesetben

Budapest, 2015. március 30.
Összetört személyautó Budapesten, a XVIII. kerületi ferihegyi gyorsforgalmi úton, a Felsőcsatári út és a Szemere utca közötti szakaszon, ahol a személyautó és egy taxi  összeütközött 2015. március 30-án. A balesetben egy ember
Budapest, 2015. március 30. Összetört személyautó Budapesten, a XVIII. kerületi ferihegyi gyorsforgalmi úton, a Felsőcsatári út és a Szemere utca közötti szakaszon, ahol a személyautó és egy taxi összeütközött 2015. március 30-án. A balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek. A balesetben három görög állampolgár is megsérült. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Görög lapértesülések szerint a görög labdarúgó-válogatott három játékosa, Vangelisz Morasz, Panajotisz Tahcidisz és Jannisz Fetfacidisz megsérült a hétfő reggel a ferihegyi gyorsforgalmi úton történt halálos balesetben.

Hétfőn délelőtt egy személyautó és egy taxi ütközött össze a XVIII. kerületi ferihegyi gyorsforgalmi úton, a balesetben egy ember meghalt, három görög állampolgár pedig megsérült.

A Sport24.gr és a Gazzetta.gr portál egybehangzó állítása szerint a taxiban a vasárnap este Budapesten Európa-bajnoki selejtezőt játszó görög válogatott három játékosa utazott: az Olaszországban légióskodó Vangelisz Morasz és Panajotisz Tahcidisz (mindkettő Verona), illetve Jannisz Fetfacidisz (Chievo) nem utazott haza a kerettel, hanem Olaszországba tartott.

A balesetben összetört taxi Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Valamit össze kellett varrni

A Sport24.gr először azt írta, hogy az előbbi két futballista eszméletét vesztette, Fetfacidisz sérülését pedig néhány öltéssel össze kellett varrni. A Gazzetta.gr portálnak a csapatvezető Jorgosz Karagunisz azonban azt mondta, a sérülések nem súlyosak. "Fetfacidisz térdét néhány öltéssel össze kellett varrni, de semmi esetre sem kerültek az intenzívre" - nyilatkozta az Európa-bajnok Karagunisz.

Később a Sport24.gr a görög szövetség közleményét idézve helyesbített, eszerint mindhárom játékos jó egészségnek örvend. Fetfacidisz sérülésének mibenléte azonban nem világos, mert a Gazzetta.gr szerint a fején sérült meg.

Fetfacidisz a görög csapat egyik legjobbja volt a magyarok elleni Eb-selejtezőn Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Megkérdeztük a BRFK sajtóügyeletesét, de csak annyit erősített meg, hogy a balesetben görög állampolgárok sérültek meg. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztályán azt mondták, a sérülteket a Honvéd kórházba szállították.

Csak Fetfacidisz játszott

A három játékos közül Fetfacidisz lépett pályára a vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőn, a Chievo támadó középpályása nyújtotta talán az egyik legjobb teljesítményt a görögöknél, így minden bizonnyal Dárdai Pál szövetségi kapitány is megkönnyebbült, amikor a 77. percben lecserélték.

A 24 éves játékos 2009-ben mutatkozott be az Olimpiakosz csapatában, négy szezonban 53 mérkőzésen öt gólt szerzett. Háromszor nyert bajnoki aranyérmet (2011, 2012, 2013), kétszer görög kupát (2012, 2013). 2013-ban a Genoa szerződtette, idén január végén fél évre a Chievo vette kölcsön. A válogatottban eddig 23 mérkőzésen 3 gólt szerzett.

A 33 éves középső védő Vangelisz Morasz 2007-ben az AEK-tól igazolt Bolognába, onnan a Swansea City (2012-12), a Cesena (2012), majd a Verona (2012 óta) következett. A válogatottban 19 mérkőzésen nem szerzett gólt.

A 24 éves védekező középpályás, Panajotisz Tahcidisz 2010-ben hagyta el az AEK-t, azóta hét olasz klubban szerepelt. Jelenleg a Genoa játékosaként a Veronában futballozik kölcsönben, a válogatottban eddig kilenc meccsen szerepelt.