Vágólapra másolva!
Lionel Messi a legjobban teljesítő támadó 2015-ben, derül ki a CIES Observatory nevű cég kutatásából, amely hat szempont alapján osztályozta a játékosokat. Cristiano Ronaldo ugyanezen a listán csak a huszonkilencedik.

Az öt nagy európai topliga - spanyol, angol, német, olasz, francia - játékosait hat kritérium mentén osztályozták, ezek a következők voltak: lövéspontosság, kialakított helyzetek, párharcok, passzolás, labdaszerzés és az ellenfél helyzeteinek megakadályozása.

A csatárok között a Barcelona négyszeres aranylabdása, Lionel Messi áll az első helyen, aki 2015-ben 17 gólt szerzett a bajnokságban. A második helyet a Bayern holland szélsője, Arjen Robben, a harmadikat a Wolfsburg holland csatára, Bas Dost foglalja el, utóbbi azzal került ilyen előkelő pozícióba, hogy az első hat tavaszi Bundesliga-fordulóban tizenegyszer volt eredményes.

Az Aranylabda Ronaldóé (balra) lett, de az idei évet sokkal jobban kezdte Messi Forrás: AFP

Messit mindig Cristiano Ronaldóhoz hasonlítják, és ebben a különversenyben magasan veri örök riválisát, aki az idei évben eddig hat bajnoki gólig jutott, és ez a 29. helyhez volt elég. Realos csatártársai közül Gareth Bale a 35., Karim Benzema a 37., míg Messi fegyverhordozói közül Luis Suárez a 4., Neymar pedig a 12.

A támadó középpályások közül a Chelsea belga légiósa, Eden Hazard, valamint az Arsenal német világbajnoka, Mesut Özil vezet holtversenyben, őket a Manchester City spanyol játékosa, Jesús Navas követ. A középső középpályásoknál Nuri Sahin (Dortmund), a szélsővédőknél Gael Clichy (Manchester City), a belső védőknél pedig Emir Spahic (Leverkusen) vezeti a rangsort. A teljes listát itt nézheti meg.