Dárdainál százszor többet keres Guardiola

Dárdai Pál szövetségi kapitány és Tőzsér Dániel tart sajtótájékoztatót az MLSZ Telki Edzőközpontjában 20145 március 28-án Dárdai Pál szövetségi kapitány és Tőzsér Dániel tart sajtótájékoztatót az MLSZ Telki Edzőközpontjában 20145 március 28-án
Dárdai Pál szövetségi kapitány és Tőzsér Dániel tart sajtótájékoztatót az MLSZ Telki Edzőközpontjában 20145 március 28-án
Vágólapra másolva!
A Bild információi szerint a Bayern München edzője, Pep Guardiola a Bundesliga legjobban kereső edzője. A Herthát irányító Dárdai Pál - amennyiben a Mainz edzője, Martin Schmidt elfogadja az új szerződését - hamarosan az utolsó helyre kerül, és két nullával kevesebb összeget visz haza, mint Guardiola.

A bajnokságot vezető Bayern München spanyol edzője, Pep Guardiola évente 12 millió eurót (3,6 milliárd forint) keres, a második helyen pedig a Dortmund trénere, Jürgen Klopp áll 7 millió euróval (kétmilliárd forint).

Stieber edzője jól kereshet, ha aláír

A harmadik helyre feljöhet a Hamburg által kiszemelt Thomas Tuchel, aki Stieber Zoltán klubjánál évi 3,2 milliárd eurót (955 millió forint) vihet haza évente, ha aláír.

Nem meglepő, hogy Guardiola kapja a legtöbbet Forrás: AFP/Guenter Schiffmann

A legalacsonyabb összeg a Mainzot irányító Martin Schmidt fizetési papírján állt, de csak eddig, az U23-as csapattól érkező szakember 75 ezer eurós (22 millió forint) fizetését ugyanis felemelik 600 ezer euróra (180 millió forint).

"Nem tudom, mi van a szerződésemben"

Ha ez bekövetkezik, akkor Dárdai Pál lesz a Bundesliga legrosszabbul kereső edzője. A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó berlini legenda a magyar-görög meccs előtt szót is ejtett arról, hogy semmit nem tud a szerződéséről, így azt sem tudja, nyár után hol fog dolgozni. "Egyelőre csak annyit mondhatok, mindenhol keményen dolgozom, csak a kezem ügyében levő feladatra koncentrálok. Őszinte leszek, nem tudom, mi van a szerződésemben, ifjúsági edzőként dolgozom a Herthánál, itthon pedig a korábbi kijelentésemnek megfelelően fizetés nélkül, még egy fillért sem vettem fel. Hogy a Hertha azt mondja, az övék vagyok? Nos, én egyedül a feleségemé vagyok" – jelentette ki.

Dárdai Pált nem a pénz motiválja Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Bild szerint Dárdai 120 ezer eurót (35,8 millió forint) kap éves viszonylatban, ami havi 3 millió forintos fizetést jelent. Persze, ha Dárdai marad a Hertha kispadján - amire az eredmények alapján igencsak jó esély van -, akkor biztos, hogy Schmidthez hasonlóan neki is felemelik a fizetését.