Még három pont kell Dárdai új célkitűzéséhez

Dárdai Pál, Hertha, foci
GERMANY, Berlin : Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai arrives for the German first division Bundesliga football match Hertha BSC Berlin vs FC Augsburg in Berlin, Germany, on February 28, 2015. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál úgy véli, még egyáltalán nem biztos, hogy csapata, a Hertha bennmarad a német labdarúgó-bajnokság élvonalában, noha vasárnap 2-0-ra megverte a Paderbornt, s ezzel 11. a tabellán.

A Bundesliga mostani idényéből még hét forduló van hátra, a berlinieknek 32 pontja van, héttel több, mint a 16., osztályozós helyen álló Hamburgnak. A Hertha öt mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, ez alatt három győzelem és két döntetlen a mérlege. Legutóbb a Paderbornt verte 2-0-ra, pénteken pedig Hannoverben lép pályára a csapat.

A jó szereplésnek köszönhetően sokan úgy vélik, már csak idő kérdése, hogy a megbízott státusban dolgozó Dárdai Pált - aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya is - mikor állandósítják a vezetőedzői poszton. Michael Preetz menedzser ugyanakkor úgy fogalmazott: "Dolgozni, elérni a célt, aztán beszélni".

Dárdai Pál Forrás: AFP/Tobias Schwarz

"Világos a feladat, csapatként működünk, mindenki kiveszi a részét a munkából. Látható, hogy az új trénerrel minden rendben" - mondta a Hertha védője, John Anthony Brooks.

"Ha megszerezzük a következő három pontot, akkor már új célokat tűzhetünk ki magunk elé. Hogy jobb futballt játsszunk, többet kombináljunk" - fogalmazott Dárdai Pál.

A sajtóhírek szerint, amennyiben a Hertha élvonalbeli marad, a berlini klub visszahívja Dárdai Pált, és csak a Herthának dolgozhat majd. Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint ez nem így van, de ettől még előfordulhat, hogy el kell engedni Dárdait.