Vágólapra másolva!
Ha eddig nem volt egyértelmű, a Crystal Palace elleni vereséggel biztossá vált, hogy a Manchester City nem fogja megvédeni bajnoki címét a Premier League-ben. A City hátránya kilenc pont az éllovas Chelsea-hez képest, ráadásul a londoniak egy meccsel kevesebbet játszottak.

Valami elromlott Manuel Pellegrini csapatánál, amely az elmúlt tizenegy fordulóban csak négy bajnokit tudott megnyerni, és legutóbbi három idegenbeli meccsét egyaránt elbukta, utóbbira 2011 óta nem volt példa.

A Palace otthonában a City 0-1-re állt a félidőben, és fordítani nem tudott, csak a második gól után szépíteni. Egy statisztikákkal foglalkozó oldal egy megdöbbentő, egyben sokatmondó adatot ásott elő: ha a City idegenben vesztésre állt a félidőben, akkor az elmúlt 86 próbálkozásból nem sikerült nyernie, ami húszéves nyeretlenségi szériát jelent.

David Silva és Jesús Navas is érzi, hogy ez a szezon elment Forrás: AFP

A United már kitette az indexet

Az is feltűnő, hogy Sergio Agüero góljai nélkül mennyire nehezen boldogul a csapat, az argentin csatár 17 gólos a bajnokságban, amivel harmadik a rangsorban az egyaránt 19-nél járó Harry Kane és Diego Costa mögött, de 556 perce nem talált a kapuba, és ezt a kelleténél jobban megérzi a City.

A csapat szeptember óta először került ki az első háromból, és 2015-ben eddig a megszerezhető 36 pontból csak 18-at gyűjtött be, míg például a következő ellenfél, a városi rivális United ezen idő alatt nyolccal többet. Az angol szakértők az átigazolások miatt is kritizálják a csapatot, amely tavaly nyáron és most télen összesen 80 millió fontot költött Wilfried Bony, Eliaquim Mangala, Fernando és Willy Caballero megszerzésére, de négyük közül egyik sem tudott húzóember lenni.

Hogy mi lesz Manuel Pellegrini edző sorsa, azt egyelőre nem tudni, de nem lepődnénk meg, ha az idény végén megköszönné neki a munkát Manszur sejk, annak ellenére, hogy 2016 júniusáig szól a szerződése.