Hamar elszaladt a ló a Real csodatinijével

Martin Odegaard, Martin Ödegaard, foci, Real Madrid
NORWAY, Drammen : Real Madrid's new teenage signing Martin Odegaard speaks during a press confernce at Marienlyst stadium in Drammen, on January 26, 2015 before flying this week to Madrid where he will train with the first team of the Spanish football league Real Madrid and play with the reserves, Real Madrid Castilla.
Vágólapra másolva!
Martin Ödegaard, a Real Madrid 16 éves norvég tinije nem hajlandó a klub B csapatával edzeni.

Pedig a történet mesébe illően indult, januárban a tízszeres BEK/BL-győztes klub 3 millió euró (900 millió forint) körüli összeget fizetett a norvég Strömgodsetnek az ifjú támadó középpályásért, aki heti 80 ezer fontos (32,6 millió forint) fizetést kapott.

Ödegaard a Real B csapatához került, amelynek a franciák világ- és Európa-bajnok klasszisa, Zinedine Zidane az edzője. Ödegaard egy ideig rendszeresen kezdő volt, de a győzelmek elmaradtak, az utóbbi két meccsen azonban a kispadra került, a csapat pedig nélküle megszakította a rossz szériáját.

A Real ügyeiben jártasnak számító lap, az As azt írja, Ödegaard játéka nem igazán illeszkedik a B csapat stílusához, és ezen a helyzeten nem segít, hogy csak a meccs előtti napon szokott társaival edzeni. Ödegaard szerződésében ugyanis szerepel egy olyan kitétel, hogy hetente ötször edzhet a nagycsapattal, így ha teheti, inkább a sztárokkal készül.

A lap azt írja, a Real vezetése háromszor ült le Ödegaarddal és az apjával, hogy meggyőzzék, hogy jobban szolgálna a beilleszkedését, ha azokkal a társakkal készülne rendszeresen, akikkel aztán hétvégén együtt lép pályára. A társai közül többen arról panaszkodtak, hogy Ödegaarddal kivételeznek, és hogy számára fontosabb, hogy Cristiano Ronaldo közelében legyen, mint hogy hasznára legyen a B csapatnak.

Ödegaard tavaly sorra döntötte a rekordokat: áprilisban bemutatkozhatott a Strömsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő.

Augusztusban - egy barátságos meccsen debütálva - a válogatottban ugyancsak történelmet írt, végül október 13-án, amikor 15 évesen és 300 naposan pályára lépett a bolgárok elleni mérkőzésen, az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb futballistája lett.