Vágólapra másolva!
A törvényszéki korboncnok állítása szerint nem a pályára bedobott tárgy miatt halt meg Albert Ebossé, a JS Kabylie futballistája, hanem megverték, és az így szerzett sebek miatt hunyt el. Az apja kártérítést követel. 

Tavaly az Origo is megírta, hogy Ebossét a lelátóról fejbe dobták egy éles tárggyal, amitől a mérkőzés után kómába esett, majd a kórházban meghalt. A mindössze 24 éves kameruni játékos halála után az afrikai futballszövetség stadionbezárással büntette az algériai klubot.

A család azonban nem hitte el, hogy a játékost a lelátóról dobták fejbe, ezért törvényszéki vizsgálatot kértek, aminek az eredményét 2014 decemberében hozta nyilvánosságra Andre Moune patológus. Ebből kiderült, hogy a fejsérülésén kívül a játékos súlyos sérüléseket szenvedett a felsőtestén, sebek voltak a vállán, és egy nyakcsigolyája is megrepedt, ami mind fizikai bántalmazásra utal.

Valószínűbb, hogy agyonverték

„Láttuk, ahogy a meccs után lesétál a pályáról, és egyébként sem állt meg, amit az algériai hatóságok írtak. Egy paladarabbal nem lehet ilyen sebet ejteni, csak ha nagyon közelről, nagyon erősen dobják meg vele, de itt erről szó sem volt” – írta az orvos, aki annyiban egyetért az algériai hatóságok változatával, hogy a halál oka koponyatörés volt.

A játékos apja nem csak a kameruni, de az afrikai szövetséget is bevonná a nyomozásba. „A fiamat megölték, a vizsgálat eredménye hazugság! Nem akarok mást, csak igazságot a fiamnak. Végezzék el a nyomozást tisztességesen, és derüljön ki, ki gyilkolta meg Albertet – mondta a feldúlt apa.