Huligánok támadtak a horvát szövetségi kapitányra

A brazíliai vb-n is Nico Kovac vezette a horvát válogatottat
Vágólapra másolva!
Huligánok támadtak a horvát szövetségi kapitányra a Split és Zágráb közti autópálya egyik pihenőjében. Nico Kovac a labdarúgó szövetség egy másik munkatársával utazott, mindketten kisebb sérüléssel megúszták a kalandot.  

A rendőrségi jelentése szerint mintegy tíz huligán inzultálta a Horvát Labdarúgó Szövetség alkalmazottait. A Hajduk Split szurkolói először csak szóban provokálták őket, majd amikor ez nem vezetett eredményre, akkor fizikailag is bántalmazták, lökdösték őket, de komolyabb sérüléseket nem szenvedtek.

A brazíliai vb-n is Nico Kovac (j) vezette a horvát válogatottat Forrás: AFP


A történet furcsa fintora, hogy Nico Kovac és társa éppen azért tartott Splitbe, hogy egyeztessen az Olaszország elleni Eb-selejtező részleteiről, amelyet a horvát drukkerek korábbi viselkedése miatt zárt kapuk mögött rendeznek.

Egy korábbi nézeteltérés áll a háttérben

A labdarúgó-szövetség és a Hajduk Split viszonya azóta különösen feszült, hogy 2014 novemberében a Hajduk Split egyszerűen nem állt ki a Dinamo Zagreb otthonában, miután a vendégszurkolók közül ötven balhésnak tartott szurkolót nem engedtek be a meccsre.

A Hajduk bojkottjának az volt az oka, hogy a csapatot elkísérő 1000 szurkolóból korábbi rendbontások miatt 50-et nem akartak beengedni a stadionba a rendezők. A játékvezető kivárta a kötelező 15 percet, aztán 3-0-lal a Dinamo javára ítélte a mérkőzést, amelyet a szövetség jóvá is hagyott.