Lopetegui lehet a Real edzője

544342987 PORTRAIT AMERICAN SHOT POINTING FINGER
Porto's Spanish coach Julen Lopetegui gestures from the sidelines during the UEFA Champions League quarter final football match FC Porto vs FC Bayern Munich at the at the Dragao stadium in Porto on April 15, 2015. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
Vágólapra másolva!
A spanyol AS című lap szerint a Real Madrid már készül Carlo Ancelotti leváltására. Az újság közzé is tette annak a hat edzőnek a nevét, akivel állítólag számolnak a klubnál.

Elsőre talán Julen Lopetegui neve lehet a legmeglepőbb. Másodjára nem: Lopetegui dolgozott a Real Madrid második csapatánál, majd átvette a spanyol U21-es válogatottat, jelenleg pedig a Porto edzője, amely BL idei legnagyobb meglepetését okozva szerdán 3-1-re legyőzte a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccsén.

Az AS úgy tudja, Florentino Pérez elnök a csapat volt világklasszisával, a jelenleg a tartalékokat edző Zinedine Zidane-nal is számol.

Lopetegui csak elsőre tűnik meglepő választásnak Forrás: AFP/Miguel Riopa

Természetesen rajta van a listán a német bajnokságban jelenleg csak szenvedő Dortmund mestere, Jürgen Klopp is, aki évekig erőn felül teljesített a csapattal, többek közt eljuttattva azt a BL-döntőbe is, de a két Bundesliga-bajnoki címről se feledkezzünk meg.

Rajtuk meglepődnénk

Joachim Löwről, a világbajnok német válogatott edzőjéről már 2013-ban is elterjedt, hogy Real-edző lesz, ám ahogy akkor sem lett ebből semmi, most sem valószínű: a közelmúltban hosszabbított szerződést a német szövetséggel, ráadásul nincs klubedzői tapasztalata.

A lap Rafael Benítezt is esélyesnek tartja, akit még mindig nagyon tisztelnek Spanyolországban, realos gyökerekkel rendelkezik, és nem valószínű, hogy foggal-körömmel ragaszkodna hozzá a Napoli.

A végére egy újabb meglepő név jutott, noha Michel egyáltalán nem ismeretlen: játékosként 560-szor húzta magára a Real-mezt, 129 gólt lőtt, és már akkor az ificsapatot edzette, mikor Iker Casillas bontogatni kezdte a szárnyait.