Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a tengerentúli amerikaifutball-liga, az NFL hamarosan már nemcsak a Wembley Stadionban rendez alapszakasz-mérkőzéseket Európában, mivel a Tottenham Hotspur megosztaná új stadionját egy NFL-csapattal.
A Tottenham új stadionjának látványterve Forrás: Kssgroup.com

A labdarúgó Premier League-ben szereplő klub azt tervezi, hogy a 400 millió fontból várhatóan 2018-ra megépülő, 61 ezer néző befogadására alkalmas létesítményben NFL-meccset is játszanak majd. Sőt a Tottenham Hotspur akár meg is osztaná egy NFL-gárdával az új létesítményt, amennyiben megvalósul a liga törekvése, hogy egy napon Londonnak is legyen amerikaifutball-csapata.

Az új stadion minden feltételnek megfelel majd ahhoz, hogy egyszerre legyen otthona egy labdarúgó- és egy amerikaifutball-együttesnek. Úgy tervezték ugyanis meg, hogy nagyobb öltözőkkel rendelkezzen, mint amekkorák futballcsapatoknak szükségesek, továbbá kihúzható lenne a játéktér. Utóbbival lehetővé válna, hogy az NFL-meccset műfüvön, a futballtalálkozót pedig gyepszőnyegen bonyolítsák le, azaz az előbbi nem tenné tönkre a labdarúgáshoz használt talajt, ahogy az a Wembleyben többször előfordult.

Az NFL 2007 óta minden évben rendez meccseket Londonban. Tavaly már három mérkőzésre került sor a brit fővárosban, és így lesz ez az idén is, a távolabbi tervek között pedig szerepel egy londoni klub alapítása is.