Vágólapra másolva!
Hivatalosan is vádat emeltek Adam Johnson ellen, a Sunderland játékosa ellen három rendbeli, kiskorúval létesített szexuális kapcsolat, és kiskorú kárára elkövetett megrontási kísérlet a vád. 

Johnsont március elején vették őrizetbe, miután a durhami rendőrség a fenti vádak mellett még egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is talált a játékos kétmillió fontot érő házában. Akkor a rendőrség óvadék ellenében szabadlábra helyezte, a klub pedig felfüggesztette a játékjogát.

Johnson csütörtökön megjelent a rendőrségen, ahol hivatalosan is vádat emeltek ellene, amiért három alkalommal szexuális kapcsolatot létesített egy akkor még mindössze 15 éves lánnyal. A 27 éves angol válogatott játékosra súlyos büntetés vár, ha minden vádpontban bűnösnek találják.

Adam Johnson jelenleg a Sunderland középpályása Forrás: AFP/Ian Macnicol

Az eset úgy került napvilágra, hogy a kislány a közösségi médiában hencegett azzal, hogy egy futballistával van viszonya, ráadásul Johnson néhány képen még pózolt is a lánynak. A rendőrségnek a lány apja jelentette az ügyet.

Johnsont felfüggesztette, majd az ügy lezárásáig újra aktivizálta a Sunderland, de most, hogy vádat emeltek ellene, valószínűleg fel is bontják a szerződését. A játékos barátnője néhány héttel ezelőtt adott életet a pár gyermekének.