Rossz cserék miatt találták meg Dárdait

Dárdai Pál, Hertha, foci
GERMANY, Berlin : Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai arrives for the German first division Bundesliga football match Hertha BSC Berlin vs FC Augsburg in Berlin, Germany, on February 28, 2015. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Hiába játszott két brutálisan nehéz ellenféllel, két vereség után Dárdai Pált máris kikezdték a szurkolók Berlinben. Egyelőre még csak finoman, de vannak szurkolók, akik szerint nem ő lesz a hosszú távú megoldás a Hertha kispadjára. 

A Brandenburg-laeuft.de szerkesztőit nem érdekelte, hogy a Bayern München és a Borussia Mönchengladbach volt a kiesés elől menekülő Hertha ellenfele, ráadásul a berliniek mindkét meccsen jól tartották magukat, és csak a hajrában kapták meg a végzetes gólt, nekimentek Dárdai Pálnak.

A cikk szerzője szerint azonban a Hertha mindkét meccsen Dárdai rossz cseréinek köszönhetően bukott el a hajrában, amit nem ír ugyan a magyar edző számlájára (hiszen „ő is abból főz, amije van”), ugyanakkor megjegyzi, hogy Dárdai egyelőre csak egy motivátor.

Néhányan már megtalálták Forrás: AFP/Tobias Schwarz

„Dárdait nagyon szeretik a szurkolók, és ha bent marad a csapatával, meg fogják erősíteni a posztján. De fontos kérdés, hogy a stílusával hosszabb távra megoldást jelent-e a Hertha számára, mert egyelőre csak mint motivátor bizonyított, és ez a dolog könnyen kifárad egy idő után – írja a szerző.

Dárdai bizalma töretlen

A magyar szakember a két vereséggel eléggé lerontotta herthás eredményét, jelenleg 4 győzelemmel, 4 döntetlennel és 4 vereséggel áll, de a kritikák ellenére azt hangsúlyozza, hogy a csapat sorsa a saját kezében van.

Csak egy motivátor? Forrás: MTI/EPA/DPA/Oliver Mehlis

„Előnyt akartunk felépíteni a Bayern és a Gladbach elleni meccsekre az üldözőkkel szemben, és ez sikerült is. Most még egy győzelemre lesz szükségünk, ha a hátralevő három meccsből ez nem sikerül, az a mi hibánk lesz – mondta Dárdai.

A magyar szövetségi kapitányban bíznak a vezetők is, Michael Preetz azt emelte ki, hogy mindkét vesztes rangadón közel állt a bravúrhoz a csapat – írja a csakfoci.hu.